(foto) Călătoria gemenilor roșcați la Anenii Noi. O serie de fotografii realizate de Sergiu Rotaru

Foto:Sergiu Rotaru/colaj #diez

Sergiu Rotaru este un fotograf din Chișinău, iar aparatul său de fotografiat este o unealtă prin care vânează emoțiile oamenilor. În unul dintre ultimele sale proiecte, Sergiu i-a surprins pe Marcu și Luca, doi gemeni roșcați care s-au scăldat în raze de soare la câțiva kilometri de capitală.

Fotograful ne-a povestit că, într-o seară când era cu prietenii în oraș, a observat la masa de alături doi gemeni. La început, crezuse că sunt fete, din motiv că aveau păr lung, însă când s-a apropiat de tatăl lor care îi însoțea, a înțeles că sunt băieți pe nume Marcu și Luca. Această scurtă întâlnire i-a făcut să stabilească o ședință foto în afara orașului.

Sergiu Rotaru

„Am decis să organizam ședința foto într-o zona rurală. De aceea, am apelat la ajutorul stilistei Ylianna Danko pentru ca să alegem hainele potrivite. Asta a contribuit la alegerea unei palete de culori care s-a armonizat cu nuanțele de pe dealurile Moldovei. În ziua shooting-ului am pornit spre Anenii Noi, acolo ochisem un deal frumos și a venit timpul să fac poze acolo”, spune Sergiu.

Artistul mai povestește că, în timp ce mergeau pe drum, au mai făcut câteva popasuri, de exemplu, au văzut o livadă tăiată recent, în care rămăseseră doar buturugile, izbutind să realizeze acolo câteva fotografii.

Sergiu Rotaru
Sergiu Rotaru

„Pe urmă, am ajuns la dealul nostru și ne-am oprit cu mașina la poalele lui. Misiunea noastră era să ajungem la o stână de oi din vârful dealului. Am început călătoria noastră și am dat de niște grămezi mari de pământ. Marcu și Luca au crezut că sunt vulcani și s-au suit sus să vadă lava. Apoi, au vrut să creeze o mică «avalanșă» de pământ. Băieții erau absorbiți de acea activitate, iar eu le făceam fotografii.

În cele din urmă, am ajuns la stâna din deal. Păstorul Vitalie ne-a permis să intrăm și am încercat să punem în brațele băieților mielușei, dar nu le ajungea putere să îi țină în brațe, din păcate. De aceea, le-am spus să se plimbe printre oițe, să le admire pur și simplu. Era și o capră curioasă care a venit singură lângă băieți, probabil îi place să fie în centrul atenției”, istorisește Sergiu despre aventura lor fotografică ce s-a încheiat în vârf de deal, la stâna de oi și cu apusul de soare în față.

Aici puteți găsi site-ul oficial al fotografului, iar aici sunt profilurile sale de Facebook și Instagram!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine