(foto) BEST Chișinău organizează competiția inginerească „EBEC 2022”. Cum poți participa

DSC_6789
Foto:EBEC

Crezi că viața de student(ă) inginer(ă) e plictisitoare și monotonă? Ei bine, nu! Viața de student(ă) inginer(ă) e plină de momente și încercări frumoase. Una dintre cele mai interesante provocări poate fi EBEC (European BEST Engineering Competition). Anul acesta, tradițional, se va desfășura a 14-a ediție locală a acestui mare concurs ingineresc. Despre ce reprezintă competiția, de cine este organizată, când se va desfășura și cine poate participa, află în cele ce urmează.

Așadar, EBEC este una dintre cele mai mari și așteptate competiții inginerești din Europa, desfășurată în 3 etape: locală (Chișinău), regională EBEC România și Republica Moldova (anul acesta în Iași) și internațională (în 2022 la Zagreb, Croația). EBEC oferă studenților și studentelor  oportunitatea de a-și pune la încercare capacitățile, de a întâlni alți tineri creativi în cadrul a două probe distinctive: Case Study și Innovative Design.

# Case Study – în cadrul probei echipele analizează și rezolvă o problemă din societate, tehnică sau de management. Tinerii și tinerele vor avea un termen limitat de timp pentru a identifica cele mai bune soluții și a realiza o prezentare reușită în fața juriului.

# Innovative Design (o probă nouă în acest an) – pune la încercare ingeniozitatea, iscusința și eficiența echipelor. Participanții trebuie să realizeze un prototip ce va satisface anumite condiții tehnice setate de organizatori (variabil de la lansarea unei rachete, până la construirea unui pod mobil sau a unui instrument). Scopul principal este de a proiecta o soluție creativă și inovativă într-un software 3D.

Proiectele finale vor fi evaluate de un grup de specialiști și specialiste. Juriul fiind format din experți și experte atât din mediul academic, cât și din industrie. Echipele vor fi evaluate după creativitate, lucru în echipă și abordarea problemei.

Când va avea loc?
Etapa locală EBEC Chișinău va fi organizată în perioada 4-5 martie. Cuprinde două zile pline de activități utile și experiențe frumoase.

Îți propunem să nu stai mult pe gânduri, să dai follow paginii de EBEC pe Facebook/Instagram și să urmărești postările, pentru a fi printre primii care se înregistrează. Poate chiar tu vei avea succesul să ne reprezinți la următoarea etapă din Iași. Nu ezita să participi!

Cine sunt organizatorii?
BEST – Board European Students of Technology – organizație non-guvernamentală, non-profit, cu grup local în Chișinău din 2007. De la fondare, a dezvoltat sute de studenți din domeniul tehnic, organizând peste 80 de evenimente locale și internaționale. Mai multe informații găsiți pe Pagina Web, Facebook și Instagram.

Cine poate participa la eveniment?
Dacă ești student(ă) ingenios(ingenioasă), vrei să ieși din zona ta de confort, ești gata de noi încercări și faci parte din comunitatea UTM, atunci acest concurs este exact ceea de ce ai nevoie.

Evenimentul va fi organizat online, totuși organizatorii promit distracție și multe lucruri noi. Salvează zilele cu galben în calendar: 4 martie pentru o zi productivă, plină de sesiuni de training și workshop + marea deschidere oficială, iar pe 5 martie, în plină forță se va lucra la sarcinile pregătite de organizatori.

AICI găsești mai multe detalii despre eveniment!


Echipa organizatorică lucrează mult pentru un eveniment pe măsură, însă acesta nu ar avea același succes fără suportul Universității Tehnice a Moldovei, care pregătește cei mai buni ingineri. De asemenea, EBEC remarcă susținerea partenerilor:

# DevelopmentAid – o companie IT al cărei obiectiv principal este să ofere asistență organizațiilor active din sectorul dezvoltării durabile și umanitar.
# Endava – companie publică de servicii IT, cu rădăcini moldovenești și peste 20 de ani de experiență în domeniu.
# Allied Testing – nu doar o companie internaţională de QA, ci și reprezintă un laborator al calităţii garantate.
# Index – platformă globală cu ingineri IT din peste 120 de țări ale lumii. Oferă servicii de angajare a programatorilor în format remote pentru companii internaționale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine