Propune o idee de combatere a dezinformării pe subiectele LGBTQ+ sau a minorităților etnice și câștigă până la 80 000 de euro

lgbtq
Foto:USA Today

Start-up-erii și artiștii din Moldova sunt invitați să participe la un program finanțat de UE și sprijinit de MediaFutures în vederea identificării propunerilor unor idei de combatere a dezinformării din mass-media. Proiectele învingătoare vor fi premiate cu până la 80 000 de euro.

Programul intenționează să plătească până la 80 000 de euro start-up-urilor și până la 40 000 de euro artiștilor. Candidații selectați vor primi, de asemenea, sprijin tehnic, juridic și consultativ, mentorat și cursuri de instruire, precum și promovare prin intermediul evenimentelor și comunităților UE.

Anul acesta, MediaFutures urmărește să sprijine proiecte care ajută la contracararea efectelor negative ale informării eronate și dezinformării în întreaga societate și contribuie la construirea încrederii în instituțiile științifice și democratice. Proiectele pot fi axate pe dezvoltarea de software sau hardware, crearea lucrărilor de artă sau combinarea acestor elemente.

Data-limită de înscriere este 27 ianuarie.

Informațiile cu privire la înscriere le găsești AICI.

Mia multe detalii despre program le poți citi mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine