Salariile judecătorilor Curții Constituționale vor fi majorate cu „circa” 15 000 de lei. Dumitru Alaiba a evitat să spună cât exact vor primi magistrații

51390793914_cc5a7be57b_k
Foto:flickr Parlament Moldova

Salariile judecătorilor Curții Constituționale (CC) vor fi majorate cu „circa” 15 000 de lei și vor ajunge la 60 000 de lei. Prevederile au fost incluse în politica bugetar fiscală și în Legea Bugetului.

Întrebat care va fi exact salariul judecătorilor CC începând cu anul viitor după reexaminarea legii, deputatul Dumitru Alaiba s-a eschivat să dea un răspuns exact.

„Eu chiar nu vreau acuma să dau fix în fix, pentru că o să fiu inexact. Eu nu vreau să joc cu aproximări și cu rotunjiri”, a declarat deputatul.

„Dacă domnul Alaiba nu vrea să facă o simplă matematică, la 44 000, care astăzi este salariul judecătorilor CC, dacă mai adăugăm 15 000, aproximativ va fi 59 000”, a comentat Vasile Bolea, deputat BCS.

Vasile Bolea a spus că a făcut un calcul și potrivit acestuia salariul va fi majorat cu 13 000 și ceva de lei. La care Alaiba a spus: „Păi, nu e 15 000”.

Igor Grosu l-a rugat pe Alaiba să-l sune pe ministrul Finanțelor și să-l întrebe suma exactă a salariului majorat pentru judecătorii CC.

Apoi a mai adăugat: „E mai bine să-i plătească statul, decât culiocarii și bandiții”, a conchis și speaker-ul Igor Grosu.

Amintim că, potrivit amendamentului care a stârnit multe critici și controverse în spațiul public, judecătorii de la Curtea Constituțională urmau să beneficieze de un salariu dublu, începând cu anul viitor. Amendamentul semnat de deputații PAS Olesea Stamate, Veronica Roșca și președintele parlamentului, Igor Grosu, prevedea majorarea salariilor judecătorilor CC de la 44 000 de lei la aproape 82 000 de lei.

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine