(video) 18 OSC-uri din nordul țării au învățat cum să scrie și să obțină finanțare pentru implementarea unor proiecte

Procooperare

Conform Raportului de evaluare privind implementarea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile în Republica Moldova (2012-2015), mai puțin de 19 % dintre ONG-uri posedă capacități de mobilizare comunitară, de colectare de fonduri, de implementare a proiectelor, de oferire a serviciilor de calitate, de apărare a drepturilor cetățenilor și, nu în ultimul rând, de implicare în procesul decizional la nivel local. Astfel, pentru a contribui la dezvoltarea instituțională și la consolidarea capacităților ONG-urilor din nordul țării, a fost implementat proiectul „Crearea Serviciului de Suport Instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

În cadrul proiectului, au fost selectate 18 OSC-uri din nordul țării care au beneficiat atât de traininguri de grup, cât și de instruiri individuale în funcție de necesitățile fiecărei organizații în parte.

Vezi mai multe detalii în videoclipul de mai jos.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine