(video) Șase OSC-uri locale din raionul Soroca au devenit mai active datorită unui proiect implementat de UE

Casa sperantei

În raionul Soroca, sunt înregistrate circa 50 de organizații neguvernamentale, dintre care doar 10 erau active (majoritatea cu sediul în oraș). O bună parte dintre liderii ONG-urilor din localitățile rurale nu au capacități manageriale, nu dispun de experiența de a aborda probleme și deseori sunt dependenți de conducătorii unor instituții și de autoritățile publice locale. Astfel, pentru a încuraja asociațiile obștești din localitățile rurale să fie mai active, Centrul de Asistență Socială „Casa Speranțelor” a implementat proiectul „Creștem noi promotori ai schimbării”.

În cadrul proiectului, au fost organizate ateliere de management al organizațiilor, de scriere de proiecte, de cetățenie activă, de responsabilizare a autorităților, de utilizare a instrumentelor online de comunicare. La fel, cele șase OSC-uri selectate au beneficiat de tehnică necesară pentru scrierea proiectelor și pentru informarea cetățenilor.

Vezi mai multe detalii în videoclipul de mai jos.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine