Cum alegem și сum decorăm pomul de Crăciun: cele mai bune sfaturi și idei

Decor pentru pomul de craciun, globuri pentur brad, jucarii pentru brad. Promstore

În magazine, decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă au început să apară deja pe rafturi, ornamente de tot felul și jucării pentru brad în Chișinău, toate încântă privirea și atrag atenția.

Dar bradul, centrul tuturor ornamentelor de Crăciun, cum îl veți alege? Alegerea unui brad de Crăciun este un moment ce implică multe emoții și responsabilitate. Iată câteva indicii importante cu privire la alegerea bradului.

Pentru ce tip de brad ar trebui să optați: pentru un brad natural sau unul brad artificial? Cumpărarea unui brad artificial reprezintă o alternativă din ce în ce mai populară a bradului natural. Atunci când alegeți un brad artificial, analizați-l până în cele mai mici detalii. Cel mai important factor este dimensiunea, aceasta trebuie să fie adecvată pentru a se potrivi locului în casă, unde urmează să-l amplasați.

Un alt aspect în alegerea unui brad de Crăciun este și calitatea acestuia. Bradul trebuie să aibă un cadru robust ca să poată susține toate decorațiunile și luminițele cu care urmează să-l decorați.

O regulă de aur în ceea ce privește înălțimea bradului, este ca acesta să aibă o înălțime mai mică cu cel puțin 15 cm decât a tavanului. Dacă veți monta și o stea în vârf, atunci înălțimea sa trebuie să fi cu aproximativ 40 cm mai mică decât a camerei. Nu uitați și de suportul bradului, pentru a evita „surprizele” odată ajunși acasă. Un trend în materie de brazi artificiali, din toate timpurile, sunt brazii de crăciun înalți, de peste 180 cm, dacă vă permite spațiul desigur.

Mergeți la cumpărături cu temele făcute. Ca să puteți alege un brad artificial în Chișinău, care s-ar potrivi perfect tuturor cerințelor dumneavoastră, vizitați magazinele PROMSTORE. Aici veți găsi o varietate largă de pomi de Crăciun, ramuri artificiale și toate elementele de decor de care aveți nevoie.

Acum să trecem la cea mai interesantă parte, la decorul bradului de Crăciun

Această parte, decorarea bradului, este cea mai așteptată, atât de copii, cât și de cei maturi. De sărbători toată lumea crede în magie și vrea să aducă o părticică din ea și în propria casă. După ce ați montat bradul, nu uitați să fixați luminile, acestea trebuie montate cât mai aproape de trunchiul bradului, acest lucru va face ca bradul să emane strălucire și magie din interior. Acum nu vă rămâne decât să atârnați decorațiunile.

Decorațiunile:
# evitați să așezați decorațiuni pentru brad în rânduri, nici verticale, nici orizontale. Optați pentru o ordine aleatorie a decorațiunilor;
# distribuiți uniform decorațiunile pe toată lungimea bradului. Evitați să puneți globuri mari în partea de jos și pe cele mici în partea de sus. Nu nu uitați de ordinea aleatorie;
# alegeți câteva ornamente mai speciale, decorațiuni deosebit de prețioase sau poate pe care le-ați realizat hand-made, cu care să uniformizați totul;
# evitați monotonia folosind ornamente și globuri pentru brad care reprezintă piese unice. Un glob mare cu o poză de familie sau ornament cu o formă mai deosebită;
# pentru a adăuga farmec, alegeți modele strălucitoare, auriu, argintiu, turcoaz, roșu;
# aplicați un vârf de brad care să se potrivească întregului decor și să-l finalizeze armonios.

Sugestii și idei de decor pentru bradul de Crăciun

Sunt numeroase stiluri și metode de decorare prin care bradul de Crăciun va prinde magie în perioada acestor frumoase sărbători. Classic, natural sau complet ieșit din comun, decorarea bradului este modalitatea perfectă de a-ți exprima stilul și personalitatea în perioada sărbătorilor.
# Classic. Acest stil nu se demodează niciodată, optați pentru decorațiuni roșii și accente aurii, în rezultat veți avea un brad elegant. Alegând acest stil, n-aveți cum să dați greș niciodată.
# Scandinav. Pentru un astfel de decor, alegeți albastru ca nuanță principală. Mizați un albastru arctic, va fi cu siguranță un brad deosebit care va impresiona rudele și prietenii care vă vor păși pragul în perioada sărbătorilor de iarnă.
# Statement. Dacă sunteți o fire mai îndrăzneață, un brad alb asociat cu decorațiuni metalice poate fi o alegere cară vă va reflecta direct personalitatea dvs. Decorat astfel, bradul va fi atracția centrală în întreg decorul de interior.
# Natural. Dacă preferați decorațiunile naturale și luminoase, veți face alegerea corectă alegând aceste nuanțe. Pentru un plus de originalitate, optează pentru decorațiuni suspendate, globuri transparente, roz pe care să le combinați cu decorațiuni calde de nuanțe aurii.
# Minimalist. Acest stil este încă în vogă. Alegeți decorațiuni cu linii simple și într-o singură culoare. Aveți grijă însă, să nu decorați cu jucării în exces, acest lucru poate strica compoziția și crea un decor dezordonat.

Acum că am reușit să vă oferim inspirația de care aveați nevoie, rămâne să luați cea mai potrivită decizie care să reflecte atmosfera la care visați.

PROMSTORE vă urează inspirație la cumpărături și succes în alegerea bradului potrivit!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine