(grafic) Cum au evoluat rezultatele examenelor de la BAC în ultimii șapte ani în Moldova

bac2019-92-920×614-1

Autoritățile în educație au prezentat un raport care ne arată evoluția rezultatelor la examenul de bacalaureat în ultimii șapte ani. Conform prezentărilor, rata de promovare a candidaților ce au finalizat cursul liceal în acest an în liceele teoretice este de 93,98 %, care este aproximativ aceeași față de anul 2019.

În ultimii ani, rata de promovare în licee a crescut cu circa 23 de puncte procentuale, de la 71,39 % în 2014 la 93,98 % în 2021.

Rata de promovare a examenului național de bacalaureat, pentru candidații de la profilul real din licee este una similară cu rata de promovare pentru candidații de la profilul umanist. Al patrulea an consecutiv, rata de promovare la ambele profiluri este mai mare de 91 %.

Rata de promovare a examenului național de bacalaureat pentru candidații din liceele din mediul urban este mai mare decât cea a candidaților din licee din mediul rural.

Rata de promovare pentru candidații din licee la toate disciplinele de examen este mai mare de 93 %.

Peste 100 de licee au înregistrat rata de promovare de 100 % a examenului național de bacalaureat. Numărul acestor licee s-a mărit față de anul 2014 de peste patru ori.

Media aritmetică a mediilor la examenul național de bacalaureat pentru absolvenții din licee s-a majorat constant în ultimii ani.

Media la examenul național de bacalaureat pentru absolvenții din licee s-a majorat în ultimii ani atât pentru elevii de la profilul real, cât și pentru cei de la profilul umanist.

Media la examenul național de bacalaureat pentru absolvenții din licee s-a majorat în ultimii ani, atât pentru elevii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine