Organizațiile de protecție a animalelor pregătesc o nouă petiție către autoritățile din Chișinău. Cum o poți semna

adr
Foto:Newsmaker

Organizațiile de protecție a animalelor suspectă că Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare (DGLCA) din Chișinău sabotează alegerea legală a unui șef în fruntea Secției de Control și Protecție a Animalelor (SCPA). În acest context, se pregătește o nouă petiție.

Conform acestor organizații, „DGLCA intenționat tărăgănează alegerea unui șef în fruntea SCPA, pentru a reduce eficiența secției, pentru a tergiversa soluționarea problemei animalelor fără adăpost și pentru a face un concurs nou unde vor putea promova propriul candidat.”

„În baza celor de mai sus și ținând cont de faptul că, în opinia noastră, acest concurs a fost eșuat în mod deliberat pentru a realiza unul nouă, a tergiversa lucrul secției, a continua să interfereze cu activitatea activă a secției cu scopul de a promova persoane comode, solicităm intervenția activă solicităm să fie luate următoarele măsuri:

Astfel, organizațiile cer autorităților municipale următoarele:
# Crearea unei comisii independente cu participarea experților în domeniu și revizuirea rezultatelor examenului oral, care a avut loc pe 9 noiembrie;
# Să fie revizuită legalitatea acțiunilor comisiei și să fie trași la răspundere membrii acesteia pentru încălcările comisiei, amânarea și eșuarea în mod deliberat a acestui concurs;
# Publicarea rezultatelor examenului scris și oral.

Cei care doresc să semneze petiția pot lăsa un comentariu AICI.


La momentul de față, Secția de Control și Protecției Animalelor din municipiul Chișinău nu are un șef. Chiar dacă au fost organizate concursuri pentru această funcție (pe 26 octombrie și 9 noiembrie), niciun candidat nu a promovat concursul.

După câteva luni de conflicte interioare în cadrul subdiviziunii legate de numirea lui Vitalii Voznoi în calitate de șef interimar a SCPA, în luna august 2021, funcția de șefă a SCPA a fost preluată de Ecaterina Pagu. Însă, aceasta a renunțat la funcție în luna septembrie 2021 din motiva familiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine