(foto) Două păduri au fost plantate în două localități din Moldova. Cum poți contribui la împădurirea Moldovei

FotoJet (3)

Peste 280 de angajați și localnici au plantat 4 300 de copaci în sâmbăta trecută, 13 noiembrie. AO Hai Moldova prin intermediul proiectului Million Trees Moldova și-a propus
sâmbătă, să planteze păduri în două localități concomitent, satul Coșernița și comuna Cruzești.

Pentru prima oară în istoria comunei Cruzești, a fost plantată o pădure. Peste 230 de oameni au plantat 3 800 de copaci pe un teren de un hectar și jumătate. Au fost plantate următoarele specii de arbori: stejar roșu, ulm, arțar, corn, frasin, salcâm, arbuști.

Aici, în câțiva ani, se va înălța o pădure de toată frumusețea, care va contribui la stabilizarea solului, va funcționa ca o fâșie de protecție a terenurilor agricole, precum și va aduce valoare satului.

Stela Recean, vicepreședintele MAIB, a declarat: „De fapt, vreau să zic că banca ca o instituție de o responsabilitate socială, des ne alăturăm
inițiativelor care aduc folos societății. Acest eveniment a adus atâta căldură în sufletele noastre cât și în sufletele localnicilor care o să vină peste mulți ani și se vor bucura de această pădure, pe care am plantat-o în logo-ul băncii”.

De asemenea, Peste 50 de voluntari, din echipa AMDARIS și mai mulți localnici din Coșernița, au continuat să planteze fâșia de protecție riverană a r. Ichel,  1 500 de copaci au prins rădăcini.

Au fost plantate următoarele specii de arbori: salcie, plop, arțar și arbuști, copaci aleși cu un expert silvic.

„În primăvara 2021 am plantat 6 ha și ne-am propus în câțiva ani să transformăm această zonă seacă într-o vale plină de viață”, se arată în comunicatul emis de AO Hai Moldova.

Cum poți să contribui și tu?

Organizatorii susțin că au primit foarte multe solicitări pentru organizarea acestor inițiative în diferite localități și că și-ar dori să reușească să aprovizioneze toți doritorii. Pentru atingerea acestui scop ar fi binevenită orice susținere financiară pentru procurarea puieților.

Puteți face o donație directă în contul Asociației Obștești Hai Moldova, iar mai mai multe detalii despre asta puteți găsi aici.

Dacă doriți să faceți o donație ca și persoană juridică, expediați un e-mail la info.haimoldova@gmail.com, sau contactați-ne la nr de telefon: 060268739.

Până la sfârșitul aceastei toamne urmează să fie plantate încă  trei păduri – pe data de 20 noiembrie (s. Coșernița, r. Criuleni), 27 noiembrie (com. Boșcana, r. Criuleni), 4 decembrie (s. Jevreni, r. Criuleni).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine