Au fost selectați cei 10 tineri care vor primi burse a câte 3 000 de lei lunar pentru o perioadă de 12 luni

Foto:Mihai Moglan/Buciumas Aurelia/Rodica Ungureanu

În luna iunie, antreprenorul moldovean Anatol Untură a anunțat că va oferi o bursă de 3 000 de lei lunar unui tânăr cu rezultate bune la învățătură și care își va continua studiile la o universitate din Moldova. După aproape cinci luni de la anunțul său, Anatol spune că în cadrul programului „Adoptă un student” s-au alăturat mai multe persoane, iar într-un final, au fost selectați 10 studenți care vor primi burse a câte 3 000 de lei.

„În primul rând, am primit cred că peste două sute de istorii de la copii de 10 ani până la moșnegi de 30. De asta și a durat câteva luni până am triat și selectat oamenii și istoriile lor. Istorii cutremurătoare cu drame, abuzuri în familie și societate, suferință și deznădejde. Istorii interesante despre curaj, râvnă și dorință enormă de a schimba soarta – oricât de vitreg ar fi biletul tras la naștere. La celălalt pol, am primit 10 cereri de la prieteni și cunoscuți care s-au oferit să contribuie și ei cu o bursă sau două pentru acești tineri”, scrie Anatol.

Fiecare dintre mentori a primit câte trei-cinci candidați la bursă și istoriile lor. Fiecare dintre donatori a ales istoria și omul care l-a marcat cel mai mult și i-a oferit bursa.

„Sunt 10 tineri remarcabili, deștepți, erudiți și cu o sete de viață de invidiat. Viitori jurnaliști, artiști, medici, juriști și orice vor vrea ei mai departe. Le va reuși totul, sunt convins. Cu opt dintre bursieri s-a semnat un contract de donație și le-au fost oferite deja primele burse lunare. Cu restul doi, urmează astăzi”, anunță în postarea sa Anatol Untură.

Bursa constituie 3 000 de lei pentru o perioadă de 12 luni calendaristice și este condiționată de reușita studentului – dacă renunță la studii, pierde bursa.

După cum spune Anatol, unii dintre donatori au hotărât să rămână anonimi, iar pe ceilalți eroi și câștigători ai concursului îi puteți vedea mai jos.

# Vitalie Palanciuc – bursă pentru Buciumas Aurelia;
# Cazacu Natalia – bursă pentru Paty Reițman;
# Angela Gladei – bursă pentru Mihai Moglan;
# Pistrinciuc Vadim – bursă pentru Adriana Rarancean;
# Ruslan Vdovicenco – bursă pentru Rodica Ungureanu;
# Corina Muntean – bursă pentru Nicoleta Lipciu;
# Nadia U. – bursă pentru Mariana Panea și Teodora Breazu;
# familia Ionela și Vasile A. – bursă pentru Anişoara Doina;
# familia lui Anatol Untură – bursă pentru o viitoare artistă – Adelina Nucă.

Profilul de Facebook al lui Anatol îl găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine