Elevii din Capitală sunt încurajați să participe la concursul „Școala Orașului Verde”

main
Foto:medium.com

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău anunță concursul proiectelor de ecologizare „Școala Orașului Verde”. Concursul este dedicat susținerii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, fondatorul cărora este Consiliul municipal Chișinău.

Scopul concursului constă în crearea oportunităţilor ce asigură realizarea acţiunilor instructiv-educative complexe pentru dezvoltarea competențelor de elaborare a proiectelor de ecologizare a școlilor publice municipale, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, părinților şi altor părți interesate. Creșterea gradului de responsabilizare a tinerei generații privind realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în comunitate.

Cine se poate înscrie?

Elevii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, al căror fondator este Consiliul Municipal Chișinău.

Perioada de desfășurare a concursului: octombrie 2021-martie 2022.

Conceptul de proiect va fi expediat electronic la adresa de e-mail: scoalaecochisinau@gmail.com până la data de 1 decembrie 2021.

Informația detaliată privind temele eligibile, criteriile de eligibilitate, procedurile de înscriere și selectare, precum și conținutul și structura conceptului de proiect, poate fi găsită în Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului aici.

DGETS își propune să susțină școlile publice de a se poziționa pe o nouă treaptă de dezvoltare care va servi drept modele de promovare a bunelor practici sustenabile privind reducerea impactului activității de exploatare a resurselor și bunurilor asupra mediului. Zeci de școli publice vor fi finanțate pentru realizarea acțiunilor de ecologizare, ca urmare a participării la concurs.

Toate activitățile incluse în solicitarea de finanțare vor contribui la:
# promovarea modelului de școală ecologică prietenoasă elevului și mediului înconjurător;
# sensibilizarea opiniei publice asupra necesității susținerii și promovării educație ecologice,
# încurajarea comportamentului responsabil față de mediul înconjurător în comunitate prin crearea și dezvoltarea unei formule de educație ecologică.


Inițiativa este organizată cu suportul Proiectului „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde”, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine