(video) „Am făcut pași concreți pentru reabilitarea mediului.” Datorită UE, în câteva localități din centrul țării, au fost plantați peste 15 000 de puieți

hai moldova

În timp ce problemele de mediu sunt globale, impactul negativ este resimțit mai mult de țările sărace și de categoriile defavorizate social. Astfel, pentru a diminua din efectele problemelor de mediu în 2020, a fost implementat proiectul „Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă”. În cadrul proiectului, au fost plantați peste 15 000 de puieți.

La fel, a fost făcut un raport de calitate a mediului pentru fiecare dintre localitățile participante și a fost realizat un plan de acțiune de mediu local pe baza nevoilor identificate. În cadrul proiectului, a mai fost elaborat un suport pentru cursul de educație ecologică și au fost instruiți profesorii din instituțiile de învățământ din localitățile selectate pentru ca informarea și educația să ajungă la cei mai tineri membri ai comunității.

Vezi în videoclipul de mai jos ce acțiuni au mai fost implementate.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine