(podcast) „Integrarea europeană este mai mult un proces decât o destinație.” Tineri din Moldova, Georgia și Suedia au vorbit despre locul țărilor din est în UE

My Post
Foto:Colaj #diez

Echipa #diez (Moldova) și redacțiile Global Bar Magazine/Global Podd (Suedia) și Knews (Georgia) au lansat Echolocation, un podcast în limba engleză destinat tinerilor care vor să afle mai multe despre realitățile celor trei țări. În podcast, abordăm probleme și situații diverse și le discutăm cu tineri activi din Moldova, Suedia și Georgia.

În al doilea episod, Levani Iaganshvili de la Knews din Georgia, Victoria Olari, coordonatoare de proiect la Institutul pentru Inițiative Strategice IPIS din Moldova, Tamara Zurabishvili, expertă în probleme de migrație din Georgia și Jonas Andersson, manager de programe la Olof Palme International Center din Suedia, au discutat despre posibilitățile de integrare europeană ale Moldovei și Georgiei.

De ani de zile, Georgia și Moldova ascultă vocile celor de la Bruxelles care promit un viitor luminos în cadrul familiei europene. În afară de cuvinte, nu s-a întâmplat mare lucru însă. În podcast, aflați ce cred tinerii profesioniști din aceste țări și cât de încrezători mai sunt ei în această idee.

Episodul 1, despre implicarea tinerilor în politică, poate fi accesat aici.

Taguri: #Echolocation
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine