Victor Ciobanu a devenit campion mondial la lupte greco-romane. Moldoveanul a câștigat medalia de aur

Vitor Ciobanu
Foto:Eduard Ciobanu/Facebook

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 de kilograme. Moldoveanul a câștigat medalia de aur în finala mondialului de la Oslo, Norvegia.

În ultimul act, Victor Ciobanu a dispus de Zholaman Sharshenbekov din Kârghiztan, pe care l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Până să ajungă în finală, Victor Ciobanu a fost condus în toate cele trei partide, dar a revenit spectaculos, cu ucraineanul Zhora Abovian, rusul Stepan Maryanyan și armeanul Gevorg Gharibyan.

Campionatul Mondiale de Lupte se desfășoară în perioada 2-10 octombrie la Oslo, Norvegia. La competiție participă 800 de sportivi din peste 80 de țări.

Amintim că, Victor Ciobanu a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice din acest an, după ce a reușit să obțină două victorii. În lupta pentru medalia de bronz, sportivul a cedat în fața rusului Serghei Emelin.

Victor Ciobanu s-a născut pe 7 octombrie 1992 și este originar din satul Vărvăreuca, raionul Florești.

Amintim că pe 6 octombrie, Irina Rîngaci a devenit prima luptătoare din Moldova care a cucerit aurul la campionatul mondial.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine