Memoria regizorului Viorel Mardare, omagiată prin lansarea unei ediții limitate de vin și prin crearea unei burse de merit cu numele său

20130426-145721

Vinăria Purcari îl omagiază pe Viorel Mardare, care ar fi împlinit astăzi, 7 octombrie, 40 de ani, lansând o ediție limitată de vin Freedom Blend care poartă numele VIOREL.

Vinul VIOREL NU va fi comercializat, ci doar distribuit prietenilor, rudelor, colegilor de breaslă și celor care l-au susținut pe Viorel Mardare în lupta sa cu maladia care i-a curmat viața. De asemenea, Vinăria Purcari lansează și o bursă de merit în memoria lui Viorel Mardare, bursă care va fi oferită lunar unui actual student talentat al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care urmează să devină regizor.

Pe eticheta sticlei de vin-omagiu Viorel, a fost plasată o imagine publicată anterior de regizor, ce a ajuns să fie cunoscută drept „inima lui Viorel”, alături de una dintre reflecțiile sale scrise după ampla campanie de caritate lansată pentru colectarea banilor necesari tratamentului anticancer: „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”, precum și semnătura regretatului regizor.

Pe contraetichetă poate fi citit următorul mesaj:

Suntem trecători și suntem eterni.
Aici și acolo, acolo și aici.

Pretutindeni e loc pentru bunătate, visare și înviere…
Viorel Mardare ne îndeamnă să luptăm pentru viață.
Să iubim viața, să fim liberi, recunoscători.
Aici și acolo. Acolo și aici.

Începând de astăzi, va fi prezentat în reluare și spotul „We are the Champions”, care a fost realizat de Viorel Mardare pentru vinărie.

Regizorul Viorel Mardare s-a născut 7 octombrie 1981 și a decedat la 9 martie 2019, răpus de o boală incurabilă. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare, îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate. A fost autorul mai multor editoriale și cronici de presă, al unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine