Lista aplicațiilor pe care ar fi bine să le ai în telefon dacă ești student(ă) la Chișinău

aplicatii

Nu e deloc ușor să te adaptezi într-un oraș nou, dar avem mare noroc să trăim în era tehnologiilor informaționale. Am decis să venim în ajutorul tinerilor care au migrat din localitățile lor la capitală pentru a-și face studiile. Așa că am pregătit o listă de aplicații utile care te vor ajuta să te orientezi mai bine în Chișinău: începând de la itinerarele transportului public și până la aplicații de unde poți comanda mâncare non-stop.

Ei bine, nu e necesar să fii nici în anul I de facultate și nici student(ă), sugestiile de mai jos îți pot prinde bine indiferent de tipul tău de activitate, doar că sunt orientate mai mult pentru studenții recent veniți în capitală.

LifeHack Chisinau

LifeHack Chisinau este o aplicație urbană ce include serviciile de care noi avem nevoie în fiecare zi. De exemplu, aici poți găsi filme, schimb valutar, taxi, numere de telefon utile, reduceri, farmacii, meteo, transport, piscine, terase. Așadar, dacă nu cunoști multe despre Chișinău, această aplicație te va ajuta să descoperi capitala începând de la chestii utile și până la momente relaxante.

# Transport

Prima problemă pe care o întâlnesc studenții nou-veniți în capitală o reprezintă traseele transportului public. De multe ori, aceștia întreabă colegii sau chiar persoanele din stradă cum să ajungă într-un punct sau altul. Pentru a simplifica aceste căutări, îți recomandăm câteva aplicații.

Point Map

Fest Maps

EasyWay public transport

Moldova Public Transport

MAPS.ME – Offline Maps

# Map.md – map of Moldova

# Moovit: All Local Transit & Mobility Options

Totodată, studenții au nevoie uneori și de servicii de taxi (în special când unele petreceri durează până mai târziu de ora 24). Astfel, pentru a găsi rapid și comod un taxi, există câteva aplicații valabile în Chișinău.

iTaxi Center

Yandex.Taxi Ride-Hailing Service

Dacă vrei să știi cât de aglomerat este orașul în anumite puncte, atunci îți recomandăm aplicația Waze. Aplicația îți va spune în timp real despre trafic, lucrări, poliție, accidente și altele.

Apropo, dacă ești fan(ă) al (a) transportului alternativ, mai jos găsești câteva aplicații de unde poți închiria o trotinetă electrică în Chișinău.

# Bolt

# iRide

# DUCK – chirie trotinete electrice în Chișinău

# Mâncare

Foodie Girl

# Un alt aspect destul de important pentru studenți este mâncarea. Uneori, nu reușești să gătești și ai vrea să comanzi mâncare acasă. În asemenea situații, îți vin în ajutor următoarele aplicații: Straus Courier, iFood, Glovo.

În aceste aplicații vei găsi localurile din Chișinău care fac livrare și, desigur, poți comanda mâncarea dorită care-ți este adusă până la ușă.

# De asemenea, poți găsi separat aplicații pentru următoarele localuri: Star KebabTrattoria, Tucano, PizzaMania.

# Cărți

Matt Bango

# O aplicație bună pentru cei care iubesc lectura este Goodreads. Aceasta îți permite să te conectezi cu prietenii tăi de pe Facebook, să vezi ce citesc aceștia, să accesezi recenziile făcute de ei și nu numai. Totodată, poți scrie și tu recenzii, îți poți face rafturi de cărți pe care le-ai citit, le citești sau urmează să le citești. Astfel, ții o evidență a cărților pe care le citești.

# O altă aplicație la fel de utilă pentru cei care iubesc să-și completeze timpul liber cu lectură este Kindle pentru Android și iOS. Kindle este aplicația perfectă pentru cei ce au ales formatul companiei Amazon – .mobi –, dar și .pdf, oferind un design familiar persoanelor care utilizează serviciile gigantului american, având avantajul sincronizării cu magazinul de cărți online.

# O altă aplicație utilă care-ți permite să citești diferite articole și cărți este Scribd – Reading Subscription. Aici poți încărca și documente create de tine.

# De asemenea, poți citi o mulțime de cărți cu ajutorul Free Books & Stories sau Moon Reader.

# Util la ore

# Persoanele care au treabă cu matematica și la facultate vor fi ajutate mult de aplicația Math Formulas, care cuprinde peste 100 de formule matematice însoțite de exemple, și Calc and Graph.

# Studenții care au ales chimia au la dispoziție Elements – Periodic Table (tabelul lui Mendeleev însoțit de explicații și ilustrații), dar și The Chemical Touch.

# Dacă ai nevoie la facultate de o varietate de cuvinte în română, atunci descarcă aplicația DEX care funcționează și offline.

# Dacă tot vorbim de dicționare, atunci în lista aplicațiilor poți adăuga dicționare care te vor ajuta să traduci cuvinte din română în diferite limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană. O altă variantă pentru a învăța ușor o nouă limbă este aplicația Duolingo.

# Dacă ai nevoie de un carnet virtual, atunci descarcă aplicația Evernote. Aplicația te va ajuta să îți pui toate gândurile în scris – de la notițe și liste de to do sau cumpărături, până la citate preferate.

# Dacă ai nevoie de funcția scanare și nu o ai încorporată în telefon, îți recomandăm aplicația ScanPro.

# Diverse

Brodie Vissers

# Dacă ești interesat(ă) de schimburi de experiență în alte țări, atunci să știi că trebuie să ai în telefon aplicația Erasmus+. Aici vei găsi toate oportunitățile care apar în program și la care poți lua parte și tu.

# Dacă ești interesat(ă) de oportunități pentru studenți, atunci descarcă aplicația #Diez și abonează-te la categoria Oportunități. Aici vei găsi toate oportunitățile naționale și internaționale pentru studenții din Moldova.

# O altă aplicație foarte utilă pentru studenți este UPeers. Aplicația e creată de câțiva absolvenți ai universităților care au pus pe foaie ceea ce le-a lipsit în facultate și poate le-ar fi făcut viața mai ușoară. Funcționează în felul următor: descarci aplicația, alegi universitatea la care înveți (la moment sunt disponibile doar USM, ASEM și ULIM, restul vor fi disponibile în timpul cel mai apropiat), apoi alegi categoriile de activitate – cumperi, vinzi, dai lucruri gratis, împărtășești experiență etc.

# Dacă ai nevoie să faci sau să primești un transfer de bani, îți recomandăm să descarci aplicația de la banca de unde ai card și să folosești serviciul P2P sau ai putea utiliza aplicația Paynet.

# Nu trebuie să stai la rând pentru a achita serviciile comunale. Există și la acest capitol alternative online și aplicații utile. Îți recomandăm aplicațiile PaynetOplata, dar mai există și alte modalități pe care le găsești într-un alt articol realizat de echipa #diez.

# Uneori, vremea de afară îți poate da peste cap o mulțime de planuri, așa că pentru orice eventualitate, instalează-ți o aplicație ce îți prezice prognoza meteo.

# Dacă ai un proces de alegeri (spre exemplu șeful/șefa grupei), o să vă ajute aplicația VoteMeApp. Aici găsești un articol despre cum funcționează această aplicație.

# Să-ți planifici timpul atunci când ești student(ă) este foarte util. În acest sens te ajută Google Calendar.

# Dacă planifici să faci sport, atunci îți sugerăm următoarele aplicații: Running App, 30 Day Fitness Challenge – Workout at Home.

# Dacă îți place să editezi fotografii, atunci îți vor fi utile următoarele aplicații: Pics ArtPixlr Express, Snapseed, Facetune 2.

# Dacă ai nevoie să faci un colaj rapid, îți sugerăm aplicația Layout.

# Pentru studenții melomani se recomandă ShazamSoundCloud sau Spotify (un plus al acestei aplicații este reducerea de 50 % pentru studenți).

# Pentru fanii filmelor recomandăm platforma Netflix sau Megogo.

Rețele de internet și servicii mobile, de asemenea, au aplicații care îți pot prinde bine. Le găsești aici: OrangeMoldcell, StarNetMoldtelecom.

# Poți face și cumpărături de acasă utilizând aplicația Metro.

# Dacă vrei să obții reduceri în diverse magazine/restaurante, încearcă să utilizezi aplicația UDS.

# Dacă cauți un job, atunci îți recomandăm aplicația raboda.md. Totodată, îți sugerăm să descarci aplicația LinkedIn și să-ți faci un profil acolo, te va ajuta mult în căutarea unui job.

# Odată ce ai venit la studii, trebuie să te înveți să gestionezi resursele financiare. Acest lucru nu este la fel de ușor precum pare la prima vedere. Aplicațiile Wallet – Tracker buget sau Money Manager te ajută să organizezi cheltuielile mai bine și să faci un bilanț periodic ca să vezi pe ce ți se cheltuiesc banii.

# O altă aplicație utilă pentru gestionarea cheltuielilor, în special a celor de grup, este Tricount.

Dacă mai cunoști aplicații care le-ar fi utile studenților, nu ezita să le scrii în comentarii!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine