Poți lansa o afacere direct de pe băncile universității! Înscrie-te la cursul de Antreprenoriat Tech pentru studenți

poza principala

Pentru a susține antreprenoriatul în rândul noilor generații, dar și dezvoltarea unei economii digitale, în acest an de învățământ, în cinci universități din țară urmează a fi implementat un curs de Antreprenoriat Tech. Disciplina este destinată tuturor studenților interesați de crearea unei afaceri: de la idee, lansare și până la dezvoltarea ei. Inițiativa face parte din proiectul „Start-up Academy UNI”, o componentă a programului Start-up Moldova. Această inițiativă educațională este dedicată actualilor și potențialilor antreprenori și este dezvoltată în cadrul proiectului TEKWILL, cu suportul USAID și al Suediei.

Timp de 12 săptămâni, studenții vor învăța cum trebuie să fie creat un business, cu accent pe componente precum: management strategic, planificare financiară, marketing, pitch, dar și atragerea investitorilor. Viitorii antreprenori vor studia atât în grup, cât și individual, fiind îndemnați să aplice cunoștințele și înafara orelor de curs. În total, programul se va desfășura în 12 module, iar la final, studenții își vor prezenta ideile de afaceri în cadrul unui Demo Day.

Mary Nemciuc, coordonatoarea proiectului Start-up Academy Moldova: „Programul „Start-up Academy UNI” vine să suplinească acest set necesar de cunoștințe, pentru ca studenții de astăzi să devină antreprenorii de mâine. Timp de trei luni vom munci intens, iar pe lângă teorie, tinerii  vor pune în aplicare toate cunoștințele în cadrul propriului proiect pe care îl vor dezvolta. Asta, deoarece ne dorim ca la final să avem produse palpabile. Pe termen lung, ne propunem să depunem toate eforturile pentru a construi business-uri scalabile, născute în universitățile din țară.”

Program de formare pentru profesori universitari

Pentru a preda Antreprenoriatul Tech, 19 profesori universitari au participat la un program de formare continuă, în care și-au dezvoltat abilitățile, sub ghidarea mentorilor din domeniile IT și business. Ulterior, în procesul de predare, cadrele didactice vor beneficia de mentorat, consultanță și supraveghere pe toată durata cursului.

Gheorghe Căpățână, șeful Departamentului de Informatică, USM: „Pentru ca Republica Moldova  să prospere este nevoie ca aceste inovații ale tinerilor să ajungă în societate. Noi trebuie să familiarizăm studenții, să-i învățăm și să-i sprijinim în calea lor spre dezvoltarea unei afaceri, iar acolo unde întâmpină greutăți, să-i susținem și să-i încurajăm.”

Svetlana Curaxina, profesoară universitară, Universitatea de Stat din Comrat: „Este foarte complicat să construiești ceva în lipsa cunoașterii elementelor de bază ale antreprenoriatului. Din acest motiv, cursul de antreprenoriat este foarte necesar și important. Rolul nostru este să-i ajutăm pe start-up-eri să evite greșelile și să construiască afaceri prospere.”

Rafael Ciloci, decanul Facultății Inginerie Economie și Business, UTM: „Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului, implementat în universitățile noastre, are o importanță majoră pentru studenți. Antreprenoriatul prin prisma start-up-urilor este o oportunitate excelentă ca tinerii să dezvolte niște abilități inovatoare, cu impact deosebit asupra economiei noastre. Acest curs este unul specific, este important ca să fie realizat pentru acei studenți care au dorință de dezvoltare a unei afaceri inovaționale.

Studiază Antreprenoriatul Tech în universitatea ta

Ești dornic de a învăța Antreprenoriatul Tech și de a-ți dezvolta o afacere încă de pe băncile universității? Până în data de 19 septembrie, completează formularul și ÎNREGISTREAZĂ-TE la program AICI.

Instituțiile de învățământ superior care participă la program sunt:
# Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)
# Universitatea de Stat din Moldova (USM)
# Universitatea Tehnică a Moldovei
# Universitatea de Stat din Comrat
# Universitatea de Stat Alecu Ruso din Bălți„Start-up Academy” – parte a programului Start-up Moldova – este o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei. Obiectivul de bază al Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine