Universitatea din Petroșani invită absolvenții din Moldova la studii. Câte locuri bugetare se oferă pentru turul II

universitatea petroșani

Localizată în Județul Hunedoara, în apropierea de una dintre cele mai frumoase zone montane din România, Universitatea din Petroșani este instituția universitară din România, care oferă oportunitate studenților basarabeni de a face studii de licență și master, cât și stagii de practică, la nivel european.   

Universitatea dispune de 600 de locuri de cazare amplasate în cinci cămine studențești care oferă condiții excelente de cazare în camere de 2 sau 3 persoane, camere de tip garsonieră

Studenții din Republica Moldova care își fac studiile în cadrul universității, beneficiază de bursă de basarabean în sumă de 65 euro/lună și totodată pot obține una dintre bursele de performanță și merit, din cele 150 burse repartizate studenților basarabeni, începând de la 125 euro/lună

Anual, circa 70 de studenți basarabeni ai Universității din Petroșani beneficiază de mobilitate de studiu sau un stagiu de practică cu finanțare europeană, în țări ale UE, prin programul Erasmus+, „o experiență nemaipomenită” pentru toți basarabenii care au reușit deja să beneficieze de aceste mobilități.

Totodată studenții, acolo, se simt ca acasă printre alte sute de studenți basarabeni care își fac studiile la UPET datorită Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani.  

UPET este deschisă pentru toți doritorii de a face studii de licență și master în diverse domenii, având următoarele facultăți:
# Facultatea de Științe;
# Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică;
# Facultatea MINE.

Sesiunea de toamnă, va începe odată cu sosirea lunii septembrie, data exactă va fi afișată mai târziu. Deși încă mai este timp până atunci, platforma universității este deschisă și toți doritorii își pot înscrie dosarul. Studenții basarabeni sunt scutiți de taxa de înscriere. La încărcarea documentelor este nevoie doar de imagini clare, fără legalizări. Odată ce veți confirma locul, va urma colectarea actelor în original, care va avea loc în Chișinău (data și ora va fi postată de către ASBP). Prima cursă până acolo, va fi organizată de ASBP, pentru ca bobocilor să le fie mai ușor.

Mai multe informații cu privire la Universitatea din Petroșani, veți găsi pe site-ul oficial al Universității cât și pe pagina de admitere. De asemenea, mai multe detalii puteți afla de la studenții din cadrul Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani.

Mai jos puteți găsi locurile rămase pentru turul II (studiile de licență cât și master). 

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine