Cum s-a desfășurat cel mai lung meci (aproape) fără pauze? „Anul viitor, vom organiza încă un duel care să fie înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness”

BeFunky-collage

Timp de nouă zile, 23-31 iulie la Bălți, s-a desfășurat un maraton de fotbal (aproape) fără pauze cu scopul de a înregistra un nou record în Cartea Recordurilor Guinness. Prima încercare a fost una pregătitoare, astfel ca anul viitor, fotbaliștii amatori să reușească să-și înscrie numele în noul record mondial. Echipa #diez a discutat cu președintele echipei FC Olimpia Bălți, una dintre organizatoarele acestui turneu, care ne-a spus de ce tentativa de a bate recordul anterior a eșuat.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând un sport, stând în picioare şi în aer liber
facebook.com/fc.olimpia

„Din păcate, anul acesta nu ne-a reușit să înregistrăm un nou record mondial după cel mai lung meci fără pauze. În același timp, ne-a reușit să atragem atenția asupra promovarea fotbalului printre jucătorii amatori. Puține companii din țară susțin echipele de amatori. Noi suntem (n.r. Olimpia Bălți) unica echipă de amatori din oraș și prin această activitate am dorit să popularizăm acest sport în rândul jucătorilor amatori. Motivul principal care nu ne-a permis să înregistrăm acest record a fost lipsa de jucători care să joace în anumite perioade ale zilei. De exemplu, meciurile se întrerupeau între orele 3.0 sau 5.0 și până la 9.0 dimineața, apoi meciul se relua. Vom încerca să organizăm încă o dată un astfel de turneu non-stop, vom lua în calcul greșelile comise și ne vom strădui să nu le repetăm anul viitor”, ne-a declarat președintele echipei de fotbal FC Olimpia, Valeriu Creciun.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând un sport, stând în picioare, minge şi în aer liber
facebook.com/fc.olimpia

De asemenea, am discutat cu un jucător care ne-a povestit experiența lui în cadrul acestui maraton de nouă zile de fotbal (aproape) non-stop.

Daniel Pelin este un tânăr de 18 ani din orașul Bălți și spune că a fost invitat să participe la acest turneu de prietenii lui.

„Prietenii m-au rugat să joc cu ei în acest turneu. În trecut, am jucat fotbal la nivel profesional și acest lucru a fost motivul principal pentru care am fost chemat să joc. Ulterior, am format echipa și am jucat timp de trei zile, în ore diferite: 16.00-20.00, 0.0-4.0, 0.0-2.30. Cu certitudine, a fost o experiență inedită, am jucat împotriva multor jucători, în timpul nopții. Am rămas doar cu impresii și emoții pozitive. În trei zile de turneu, am reușit să joc circa 500 de minute (opt ore), să marchez 20 de goluri și am reușit 10 pase de gol”, ne-a relatat Daniel.

Despre turneu

Echipele Olimpia Bălți și Spartak din Bălți au organizat un duel care urma să devină cel mai lung meci de minifotbal din lume. Partida a început vineri, 23 iulie, pe un teren cu suprafață artificială din sectorul Dacia (fostă școală sportivă de fotbal).

Meciul s-a jucat în format 4+1, patru jucători pe teren și un portar de la fiecare echipă. Timpul petrecut pe teren și numărul de înlocuiri au fost nelimitate. Astfel, participanții se înlocuiau în permanență.

Doritorii se puteau înregistra gratuit.

De menționat e că astfel de cursă fotbalistică a fost organizată în anul 2016 în orașul Tver din Rusia. Atunci, a fost stabilit recordul mondial de cel mai lung meci de minifotbal, care a durat șapte zile și jumătate fără pauză. La acel maraton au participat 560 de jucători, înlocuindu-se reciproc. Au jucat atât amatori, cât și profesioniști: elevi ai școlilor sportive, fani, precum și jucători ai clubului sportiv Volga.

Statistica turneului

La maratonul de la Bălți au participat 155 de tineri care jucau pentru una dintre echipele organizatoare.

Scorul final al duelului este 945 la 942 pentru Olimpia Bălți.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „фиHaлbHblй c4eT maT4a #SUMMERFOOTFEST2021 oлиmnиR 945 cnapTaK 942 Corleone macron Povladar VEKA HOUSE”
facebook.com/fc.olimpia

La sfârșit de turneu, cei mai activi jucători au fost premiați cu cadouri de la sponsorii turneului.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi încălţăminte
facebook.com/fc.olimpia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine