Înotătoarea din Moldova Tatiana Salcuțan s-a clasat pe locul 11 la Jocurile Olimpice de la Tokyo

salcutan111
Foto:olympic.md

Înotătoarea Tatiana Salcuțan a reușit cea mai mai bună performanță la proba de înot în ultimii 25 de ani. În semifinalele probei 200 de metri spate sportiva de 20 de ani a înregistrat rezultatul 2:10.09, din păcate acest rezultat nu i-a permis sportivei să lupte pentru medaliile de la olimpiadă.

În clasamentul din a doua semifinală, Tatiana Salcuțan s-a clasat pe locul 6, fiind mai rapidă decât sportivele din Polonia și Israel. Iar în clasamentul final, sportiva s-a clasat pe poziția a 11-a.

Prima semifinală.
Nu este disponibilă nicio descriere.A doua semifinală

La concursul 200 de metri spate, Tatiana a reușit să câștige aurul la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018.

Tatiana a început să practice înotul din copilărie. Totul a început de la niște cursuri de însănătoșire. „În clasa a doua, am mers la cursuri de însănătoșire prin înot și de aici am îndrăgit acest sport. Acum pot să spun că iubesc înotul.”

Chiar dacă au fost și momente mai grele, tânăra spune că niciodată nu s-a gândit să lase înotul. „Eu practic acest sport de 14 ani, dar nu am avut sentimentul că vreau să las înotul. Chiar dacă au fost momente mai grele, eu iubesc acest sport și vreau să continui să îl practic.”

Sportiva a avut multe victorii, iar pentru fiecare dintre ele a depus mult efort și a făcut multe sacrificii. Au fost momente când Tatiana a participat la turnee chiar dacă nu era recuperată complet. „Cea mai memorabilă victorie a fost cea de la Jocurile Olimpice de tineret, dar cea mai grea victorie a fost la Campionatul European pentru tineret, unde am ocupat locul 3. Mi-a fost mai greu în cadrul acestui turneu, pentru că m-am îmbolnăvit în acea perioadă.” Întreg interviul cu Tatiana Salcuțan îl vedeți aici. 

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice din Tokyo de 20 de sportivi. Echipa #diez și-a propus să vorbească cu fiecare dintre aceștia și să afle cu ce emoții merg la competiție și ce așteptări au. AICI găsiți interviul cu Tatiana Salcuțan

Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir).

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine