(foto) Moldova merge în semifinală! Înotătoarea Tatiana Salcuțan a trecut de proba preliminară a Jocurilor Olimpice

jo
Foto:olympic.md

Avem o noutate foarte bună de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Înotătoarea Tatiana Salcuțan a reușit să treacă de proba preliminară la concursul 200 de metri spate și a ajuns în semifinală.

Sportiva noastră a reușit să se claseze pe locul 11 la această probă, înotând distanța de 200 de metri în 2.09.98. Acest rezultat i-a permis să meargă mai departe în competiție, alături de alte 16 sportive. În total la această probă, au participat 32 de înotătoare.

Totodată, Tatiana a reușit să-și depășească propriul record la această proba cu 14 secunde, acesta fiind și un nou record pentru Republica Moldova.

Aceasta este prima semifinală pentru o înotătoare moldoveancă la Jocurile Olimpice după o pauză de 25 de ani.

„Mă bucur că am obținut cel mai bun timp al meu la proba mea preferată de 200 de metri spate. Voi face tot posibilul să mă calific în finală”, a declarat Tatiana Salcuțan.

Semifinala va avea loc mâine, de la ora 5.35.

Reamintim că acesta este al doilea concurs din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo la care participă Tatiana. Primul s-a desfășurat pe 25 iulie, atunci Tatiana Salcuțan s-a impus în grupa B a calificărilor, dar nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 100 de metri spate, fiind cronometrată cu 1.01.59.

La concursul 200 de metri spate, Tatiana a reușit să câștige aurul la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice din Tokyo de 20 de sportivi. Echipa #diez și-a propus să vorbească cu fiecare dintre aceștia și să afle cu ce emoții merg la competiție și ce așteptări au. AICI găsiți interviul cu Tatiana Salcuțan.


Sportivii calificați la JO din partea Moldovei sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir). Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine