(foto) Romanul „Vara în care mama avea ochii verzi”, tradus și în portugheza braziliană. Cartea Tatianei Țîbuleac a apărut în Brazilia

FotoJet – 2021-07-23T140229.293

„Vara în care mama a avut ochii verzi” este un roman scris de Tatiana Țîbuleac, care acum a apărut și la Editura Mundareu din Brazilia. Traducerea este semnată de către Fernando Klabin, care, de asemenea, a mai tradus în portugheza braziliană și cartea „Nostalgia”, de Mircea Cărătrescu, apărută la aceeași editură.

Romanul „Vara în care mama a avut ochii verzi”, de Tatiana Țîbuleac, a apărut în Brazilia. Acesta a mai fost tradus anterior în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză.

„Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac a apărut în 2017 la Editura Cartier, în colecția Rotonda. Ediția română, apărută deja în opt ediții și s-a vândut în peste 20 de mii de exemplare.

„Cu «Vara în care mama a avut ochii verzi», Tatiana Țîbuleac scrie una dintre cele mai răscolitoare povești din literatura română contemporană. Despre cum lipsa de iubire poate să lase oamenii singuri și nenorociți”, spune Luiza Vasiliu despre romanul Tatianei Țîbuleac.

Tatiana Țîbuleac s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica „Povești adevărate” în cotidianul Flux. Din 1999 face parte din echipa PRO TV Chișinău în calitate de reporter, editor și prezentatoare de știri. Stabilită actualmente la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu „Fabule moderne”, Editura Urma Ta, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura Libris Editorial, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, Editura Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană, poloneză și portugheza braziliană.

„Grădina de sticlă”, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). Tradus în franceză, spaniolă, bulgară și albaneză.

Tatiana Țîbuleac este laureată a Premiului Național al Republicii Moldova, oferit de Guvernul Maia Sandu în 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine