(video) Am vorbit cu cel mai tânăr deputat din Moldova. Ce proiecte de lege vrea să propună și care crede că sunt cele mai mari probleme ale tinerilor din țară

main-19-920×567

După procesarea a 100 % din procesele-verbale, PAS are 63 de deputați în noul parlament, BECS – 32, iar Partidul „ȘOR” – 6. Dintre toți cei 101 deputați care vor fi în noul parlament, 15 sunt considerați tineri (au până la 35 de ani). Astfel, noi am reușit să discutăm cu cel mai tânăr dintre ei, Eugen Sinchevici din PAS.

Eugeniu Sinchevici, președinte PAS Youth și managerul proiectului Edison International, cu numărul 53 în lista PAS, va fi cel mai tânăr deputat din noul Parlament al Republicii Moldova. Acesta s-a născut în 1999 și are 22 de ani. Totodată, va fi al doilea cel mai tânăr din istorie, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care a intrat în 2001 în parlament la vârsta de 21 de ani.

În cadrul unui proiect #diez, acesta ne-a spus că, de când era mic, se interesa de politică, deoarece înțelegea că schimbarea reală începe în această sferă de activitate. Așadar, haideți să aflăm care sunt viziunile celui mai tânăr deputat, cum a ajuns în politică, care este primul proiect de lege pe care vrea să îl propună și care este acea „schimbare reală” pe care își propune să o facă odată ce a devenit deputat.

Pentru a vedea cele patru episoade din cadrul proiectului în care am discutat cu 11 cei mai tineri din 11 partide din Moldova, candidați la funcția de deputat, care au acceptat propunerea noastră, accesează:
# primul episod, în care facem cunoștință cu 11 tineri din 11 partide din Moldova și aflăm când au început să se intereseze de politică, cum au ajuns în acest domeniu și după ce criterii și-au ales partidul;
# al doilea episod, în care aflăm cu ce idei au venit tinerii candidați în politică, care ar fi primul proiect de lege pe care l-ar propune și care sunt principalele probleme ale tinerilor, în opinia lor;
# al treilea episod, în care aflăm ce opinie au tinerii candidați în raport cu comunitatea LGBTQ+, dacă ar legaliza marijuana în Moldova și după ce criterii apreciază oamenii;
# al patrulea episod, în care aflăm care este cartea sau filmul preferat a tinerilor candidați, după ce criterii își selectează oamenii.

E de menționat că rezultatele acestor alegeri vor fi considerate valabile după ce Curtea Constituțională le va valida!

Amintim că, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri parlamentare anticipate. În total, la acest scrutin electoral s-au înregistrat 22 de partide și un candidat independent. Conform rezultatelor preliminare, PAS a acumulat cele mai multe voturi și are 63 de mandate în noul parlament, Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor a obținut 32 de mandate, iar Partidul „ȘOR” va avea 6 mandate.

Amintim că aceste alegeri au fost anunțate după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul ales în februarie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine