„România va fi alături de Moldova în susținerea reformelor.” Klaus Iohannis a venit cu un mesaj de felicitare adresat moldovenilor

sandu

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj după alegerile din Republica Moldova, în care îi felicită pe moldoveni pentru vot și pentru „opțiunea clară” pentru integrare europeană. Șeful statului afirmă că România „va fi alături” de Republica Moldova în susținerea reformelor.

„Felicitări cetățenilor Republicii Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de Republica Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, a transmis Klaus Iohannis luni dimineață, pe Twitter.

Cu un mesaj de felicitare adresat cetățenilor din Moldova a venit și Ministerul Afacerilor Externe din România, care a salutat victoria forțelor proeuropene.

„România felicită cetățenii Republicii Moldova pentru votul exprimat și salută victoria obținută de forțele reformiste și proeuropene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve”, transmite instituția.

„România exprimă speranța formării cât mai rapid posibil a unui guvern care să susțină abordarea proeuropeană și să continue, în mod susținut, procesele de reformă. Ca și până acum, România va fi alături de Republica Moldova pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și a comunității de limbă, cultură și istorie, inclusiv în ceea ce privește continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetățenilor și în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Cu puțin timp în urmă și liderul PNL din România, Ludovic Orban, a salutat victoria Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Amintim că, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri parlamentare anticipate. Începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00, cetățenii au mers la secțiile de votare din țară, dar și de peste hotare pentru a-și alege partidele care îi vor reprezenta în următorii patru ani în parlament. În total, la acest scrutin electoral s-au înregistrat 22 de partide și un candidat independent.

Amintim că aceste alegeri au fost anunțate după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul ales în februarie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine