Jocurile Olimpice de la Tokyo: cât costă echipamentele sportivilor moldoveni

drapel
Foto:olympic.md

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a anunțat care este prețul unui costum pentru sportivii și sportivele din Moldova, care ne vor reprezenta țara în acest an la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit notei informative emise de autoritate, pentru un echipament esta alocată suma de 13 300 de lei. 

Ținuta VIGGO care constă dintr-un costum cu cămașă costă 210 €, deci aproximativ circa 4 300 lei setul. Pentru cămașa națională și ia (marca Casa Maria Cristea) în care sportivii își vor face apariția la Jocurile Olimpice costă 1 000 de lei fiecare. Setul sportiv Joma din 19 unități costă 8 000 lei. Total ținuta oficială și echipamentul sportiv pentru fiecare reprezentant și reprezentantă a Moldovei costă 13 300 lei.

Ținutele oficiale ale Echipei Olimpice sunt confecționate de compania VIGGO și prezintă un set casual sport, care denotă eleganță și stil. Costumul de culoare albastru închis și cămașa albă sunt confecționate din țesătură tehnică inovativă și corespund perfect stilului de viață sportiv, pentru că oferă confort și permite libertatea mișcărilor. Logo-ul CNOS este aplicat pe buzunarul sacoului. Ținuta oficială va fi purtată de sportivi pentru evenimente protocolare.

Pentru ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice această ținută va fi completată cu o ie sau cămașă națională, semnate de Casa Maria CRISTEA, pentru a amplifica identitatea națională a sportivilor noștri.

Ținuta oficială este completată de o eșarfă de mătase, produsă de Compania japoneză Tsuruoka Silk și oferită cu mult drag în dar membrilor Echipei Olimpice a Republica Moldova. Acum 150 de ani, aproximativ 3 000 de feudali din Shonai au schimbat sabia pe sapă, au defrișat mari porțiuni de păduri neumblate de om, construind și cel mai mare spațiu de creștere a viermelor de mătase din țară. Calea mătăsii râvnită de samurai, de valoare unică, unește eforturile predecesorilor și pașii orientați spre viitor. Astfel, mătasea din Tsuruoka continuă să țese tradiția și inovația. Sportivii moldoveni vor purta cu mândrie eșarfa japoneză. Pentru această eșarfă a fost elaborat un imprimeu special în care se regăsesc culorile drapelului nostru. Pe eșarfă sunt de asemenea aplicate logo-urile CNOS și a primăriei Tsuruoka.

Echipamentul sportiv este confecționat de compania spaniolă JOMA și conține o gamă variată de articole. Culorile dominante ale colecției sportive sunt  albastru închis, turqoise și alb și bleu. Tehologiile avansate și cele mai noi materiale sunt îmbinate într-un design inconfundabil. JOMA îseamnă calitate confort și insipație. Setul de echipament sportiv constă din 19 unități. Articolele echipamentului sportiv poartă inscripția „Moldova” și simbolul național „copacul vieții”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine