(foto) La Chișinău, a apărut încă un simbol, al celei mai poetice iubiri. Sculptura Veronicăi Micle, inaugurat în scuarul „Mihai Eminescu”

202030033_847608885842988_5554265826359776196_n

În centrul Chișinăului a apărut o nouă sculptură urbană, vorba este despre monumentul Veronica Micle, instalat în cinstea lui Mihai Eminescu, care a murit la data de 15 iunie 1889.

Sculptura Veronicăi Micle instalat în scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului este executat din bronz și este realizat timp de trei luni de către sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

„Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat”, a comunicat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Primarul a mai adăugat că se bucură că le reușește să promoveze cultura și își dorește ca cetățenii și oaspeții Chișinăului să vină cu plăcere în acest loc.

Menționăm, după renovarea scuarului, acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine