A fost creată o nouă petiție prin care se cere anularea examenelor de bacalaureat din acest an

bac

În mediul online, a apărut încă o petiție prin care se cere anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Autorii petiției și-au propus să adune 10 000 de semnături în 60 de zile.

Autorii petiției justifică cerința anulării examenelor de bacalaureat prin faptul că elevii nu au fost pregătiți suficient pentru aceste probe din cauza lecțiilor online. Totodată, aceștia menționează că numărul de cazuri de COVID-19 este mai mare decât anul trecut (în 2020 a fost anulat examenul de BAC).

Pe lângă condițiile epidemiologice, autorii petiției au subliniat și faptul că notele de la bacalaureat sunt subiective, în special la „Limba și literatura română”.

O altă nedumerire expusă în petiție este faptul că în anul de studii 2020-2021, olimpiadele de orice tip au fost anulate.

„Ele se desfășoară ca și examenele de BAC, participa elevi de pe tot teritoriul țării. Ne punem întrebarea de ce olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei, dar examenele de BAC nu sunt anulate?”, se arată în petiție.

Întreaga petiție o puteți accesa AICI!

Amintim că anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

În acest an, autoritățile au decis că elevii vor susține examenele de BAC. Sesiunea ar urma să înceapă pe 4 iunie.

Taguri: #BAC 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine