La doar 18 ani, are o avere de peste 3 miliarde de dolari. Topul celor mai bogați tineri din lume în anul 2021

mil

Tradițional, în fiecare an, revista Forbes întocmește topul celor mai bogați oameni din întreaga lume. În 2021, în listă se regăsesc 2 755 de miliardari, cu 660 mai mult decât anul trecut. Conform autorilor, acesta este cel mai mare număr de miliardari din toate edițiile publicate vreodată de revistă.

Cea mai tânără persoană din listă are 18 ani și o avere de peste 3 miliarde de dolari. Mai jos, vă prezentăm topul celor mai bogați tineri din lume în anul 2021.

#1. Kevin David Lehmann (18 ani) – 3,3 miliarde de dolari

Lehmann a devenit cel mai tânăr miliardar din lume, după ce a moștenit oficial pachetul de 50 % al tatălui său din principalul lanț de farmacii din Germania, dm (drogerie markt).

Compania și-a început activitatea în 1973, când Goetz Werner și-a deschis primul magazin în Karlsruhe, Germania. Astăzi, dm are aproximativ 3 700 de locații. În 1974, tatăl lui Kevin David Lehmann, Guenther, care conducea lanțul alimentar Pfannkuch al familiei sale, a investit în dm. Guenther a transferat proprietatea acțiunii sale de 50 % dm către Kevin David în 2017.

Nici Kevin David, nici tatăl său nu au fost implicați operațional în dm. Se știe foarte puțin despre ei.

#2. Wang Zelong (24 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Wang este originar din China și a moștenit o miză în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari în CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide Co., care tranzacționează la bursa din Shenzhen. Compania produce pigment de dioxid de titan, un pigment alb care poate fi utilizat în acoperiri, materiale plastice, cerneală și alte materiale.

#3. Alexandra Andresen (24 de ani) – 1,4 miliarde de dolari

#4. Katharina Andresen (25 de ani) – 1,4 miliarde de dolari

Cele două tinere, de 25 și respectiv 24 de ani, au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes în lista celor mai tineri miliardari din lume în 2016 și tot de atunci ocupă an de an primele poziții.

Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia.

Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80 % din acţiunile companiei Ferd Holdings.

Alexandra este pasionată de hipism și a câștigat multiple premii și onoruri în competiții de dresaj de cai.

De cealaltă parte, în mediul online despre sora sa Katharina găsim informație despre faptul că are probleme cu legea, aceasta a urcat în stare de ebrietate la volan și s-a ales cu amenzi usturătoare, dar și cu suspendarea dreptului de a conducere.

#5. Austin Russell (26 de ani) – 2,4 miliarde de dolari

Russell a renunțat la studiile de la Universitatea Stanford în 2012, după ce a primit o bursă Thiel de 100 000 de dolari pentru a lansa „Luminar Technologies”, care produce senzori și alte tehnologii pentru vehicule autonome. Senzorii săi ajută acum autoturismele unor clienți, precum Volvo și Toyota, să „vadă” împrejurimile automobilului. Russell a dezvoltat ideea pentru „Luminar” când avea doar 17 ani și studia fizica la Universitatea Stanford. Russell deține aproximativ o treime din companie.

#6. Gustav Magnar Witzoe (27 de ani) – 4,4 miliarde de dolari

Gustav Magnar Witzoe este un miliardar norvegian și un acționar semnificativ al companiei de creștere a somonilor –  Salmar ASA. În anul 2013, tatăl său, care este și fondatorul Salmar ASA, i-a transferat 47 % din acțiunile companiei. De asemenea, tânărul face investiții în tehnologie și imobile.

Gustav, la fel ca una dintre surorile Andresen, a avut probleme cu legea. La vârsta de 19 ani, acesta a executat două săptămâni de închisoare pentru depășirea vitezei cu automobilul.

#7. Andy Fang (28 de ani) – 2 miliarde de dolari

Andy Fang este un cofondator al aplicației de livrare a produselor alimentare DoorDash și servește ca șef de inginerie pentru consumatori. El deține aproximativ o participație de 4 % la DoorDash.

#8. Stanley Tang (28 de ani) – 2 miliarde de dolari

DoorDash, aplicația de livrare de alimente Fang și Tang cofondată în 2013, a devenit mai răspândită (și mai valoroasă) ca niciodată în timpul pandemiei, deoarece restaurantele și clienții au pivotat la livrare. A devenit publică la bursa din New York în decembrie. Fang a ocupat anterior funcția de director tehnologic al companiei, în timp ce Tang era directorul de produse. Acum, Tang deține 4 % din DoorDash.

#9. Sam Bankman-Fried (29 de ani) – 8,7 miliarde de dolari

Bankman-Fried și-a construit averea criptografică masivă la o viteză uimitoare, lansând atât firma de tranzacționare Alameda Research, care gestionează active de 2,5 miliarde de dolari, cât și platforma de tranzacționare a instrumentelor derivate criptografice FTX. Bankman-Fried îmbrățișează o filozofie numită Altruism eficient: Scopul său este să câștige cât mai mulți bani, astfel încât să poată da cât mai mult posibil. În 2020, el a acordat 5 milioane de dolari unui super PAC pro-Biden, făcându-l unul dintre cei mai mari donatori ai președintelui.

#10. Jonathan Kwok (29 de ani) – 2,4 miliarde de dolari

Jonathan Kwok este fiul mai mic al regretatului Walter Kwok, fost președinte al celui mai mare dezvoltator din Hong Kong, Sun Hung Kai Properties. Walter a murit pe 20 octombrie 2018, la vârsta de 68 de ani. El a fost destituit din funcția de președinte al companiei în 2008, în disputa cu cei doi frați ai săi, Thomas și Raymond.

După moartea sa, Jonathan și fratele său, Geoffrey, au preluat Empire Group Holdings, un dezvoltator imobiliar pe care Walter la început după ce a părăsit SHKP. Frații au moștenit acțiunea directă a lui Walter în SHKP și sunt numiți beneficiari ai unei treimi din cinci trusturi mari de familie deținute de bunica lor.

Vezi aici și topul celor mai bogați oameni din întreaga lume în anul 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine