(foto) Tomm Reviews, despre Lumen Craft Gastro: „Produse semifabricate pentru toată familia”

My Post (38)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Din sălile restaurantelor din Chișinău astăzi ne mutăm în bucătăria mea unde am gustat mai multe produse semifabricate, marca LumenCraft Gastro. În unul din review-urile mele anterioare v-am vorbit despre pizza lor, acum a urmat degustarea colțunașilor, pelmenilor, clătitelor, costițelor. E soluția perfectă pentru cei care nu dispun de timp să gătească acasă.

Lumen Craft mi se asociază în primul rând cu berea artizanală și burger-ii, de aia am fost surprins să văd în meniul lor produse semifabricate, de patiserie și mezeluri. Din acest motiv am luat legătură cu chef-ul de la Lumencraft, Serghei Сuțenco și cu Elena Moroz, tehnolog principal secția patiserie și cofetărie, care mi-au povestit din ce cauză a fost luată decizia de a lărgi gama de produse.

„Compania noastră de altfel ca și celelalte din domeniul HoReCa a avut de suferit enorm din cauza pandemiei COVID-19. Pentru a putea întreține compania și a asigura personalul cu un loc de muncă într-o perioadă atât de dificilă, a fost gândit un proiect prin intermediul căruia putem livra produse din gama LumenCraft Gastro, pe care prietenii și clienții noștri să le poată găti cu ușurință acasă. Dorim ca produsele noastre să fie cât mai calitative și sincere, așa cum am dori să le preparăm noi singuri. De aceea la prepararea produselor noastre am ales cele mai bune ingrediente de la producătorii noștri autohtoni”, au declarat chef Serghei Cuțenco și Elena Moroz.

Pe lumencraft.md veți găsi: colțunași și pelmeni, clătite și brânzoaice, produse de patiserie, costițe, nughete, mezeluri, deserturi și înghețată. Ambalajul fiecărui produs este foarte practic, sunt indicate ingredientele folosite dar și metoda de preparare. Totul este simplu și pe înțelesul tuturor. Produsele le-am gustat timp de o săptămână, iar acum sunt gata să-mi ofer părerea.

Pelmeni porc/vită (55 MDL, 500 g)

 

Pentru o perioadă am refuzat la pelmenii congelați din marketurile noastre pentru că se încleiau unii de alții și aveau un post-gust neplăcut. Nu e cazul pelmenilor cu porc și vită de la Lumencraft. Сarnea este de calitate, se simt condimentele. Recomand.

Kids Pelmeni (35 MDL, 300 g)

Lumen Craft Gastro a produs pentru copii o ediție specială de pelmeni cu pui. Nu am încă copii, așa că le-am mâncat cu mare plăcere singur. Apropo, pelmenii de pui sunt colorați cu coloranți naturali vegetali. Aluatul este foarte fin, la fel ca și cărnița. Cu puțină smântână sunt perfecți. Cu siguranță va fi pe placul copilului dvs.

Colțunași cu mozarella și dorblu (72 MDL, 500 g)

 

O combinație mai neobișnuită pe care o văd pentru prima oară la noi. Este singurul produs din cele gustate care nu mi-a plăcut. Mozarella și dorblu sunt două din cașcavalurile mele preferate, însă totuși prefer mai mult colțunașii clasici cu brânză de vaci, care la fel sunt în asortiment.

Clătite cu ricotta și spanac (60 MDL, 480 g) + clătite cu brânză de vaci și stafide – mule (50 MDL, 500 g)

Am gustat anterior ravioli cu ricotta și spanac, însă nu știam că această umplutură se potrivește de minune și pentru clătite. Mulele la fel au fost superbe. Le puteți servi cu gem de portocale sau cu smântână, la fel cum am făcut și eu. Mai puteți încerca: clătite cu cartofi și ciuperci (35 MDL, 400 g) , clătite cu pui și ciuperci (45 MDL, 480 g) sau brânzoaice „sârniki” – (57 MDL, 450 g).

Sarailie cu brânză de vaci și oi (20 MDL, 200 g) + sarailie cu măr (14 MDL, 200 g)

Pentru prima oară am auzit de sarailii în satul Otac, raionul Rezina. Mă duceam acolo cu bunelul meu în fiecare an, în vizită la rude. Eram foarte mic, însă țin minte perfect gustul sarailiilor cu brânză de oi și al celor cu vișine. Iată că am avut un flashback, în momentul când am gustat sarailia cu brânză de vaci și oi de la LumenCraft Gastro. Gustul copilăriei! La fel de delicioasă a fost și sarailia cu măr. Am văzut că au în meniu și Banitsa (500 g – 50 MDL). Este o plăcintă tradițională bulgară, în calitate de umplutură de regulă se folosește brânză sau cașcaval). Data viitoare o voi gusta neapărat.

Costițe de porc (82 MDL, 400 g)

Am uns costițele cu sosul BBQ (care de altfel era și el inclus în set), le-am trimis în cuptor pentru 15 minute și Voila… am în farfurie costițe exact ca în orice pub din oraș. Le-am servit cu cartofi copți. Tare bun!

O atenție aparte merită și mezelurile, care sunt o mândrie al celor de la LumenCraft. La moment, vă puteți delecta cu: mușchiuleț de porc afumat cu lemn de cireș, salam „de Moscova” , servelat finlandez, ruladă din fileu de pasăre cu caise. Tehnicile și procedeele de preparare a mezelurilor bucătarul șef Serghei Cuțenco le-a învățat la Moscova de la un specialist în domeniu.

Am gustat din salamul de casă (45 MDL, 300 g) și Sângerete „Кровянка” – (27 MDL, 300 g).

Ambele salamuri au fost pe placul meu, un gust clasic, autentic. Carnea și condimentele de calitate. Aș gusta și din alte mezeluri

Din specialitățile din carne am mai gustat: nughete de pui (400 g – 65 MDL), salam de casă (45 MDL – 300 g), salam Sângerete (300 g – 27 MDL), pateu de pui (200 g – 40 MDL). Jos pălăria, șef Cuțenco!

La final am gustat și din înghețata de fistic (60 MDL, 250 g).

Am deschis oficial sezonul de înghețată, chiar dacă afară sunt doar +8 grade. Înghețata la fel este produsă de către cei de la LumenCraft. Tehnologul și cofetăriei Elena Moroz a fost la stagiere în Italia și România, unde a învățat tehnica și tehnologia de pregătire a înghețatei Gelato. Înghețata cu fistic de la LumenGastro nu se deosebește cu nimic față de cea pe care am gustat-o la Barcelona sau Roma. Același standard înalt de calitate. LumenCraft mai produce gelato din: fructe de pădure, Cacao, Raffaelo sau Kinder Bueno.

Apropo, la orice comandă de pe lumencraft.md cu promo codul „Tomm Reviews” veți avea parte de două beri și o halbă de bere de la LumenCraft. Promoția va fi disponibilă până la sfârșitul lunii martie.


Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine