(podcast) De ce unii influencer-i moldoveni luptă împotriva vaccinării anti-COVID?! Lebedev: „Acest lucru trebuie penalizat”

lebedevpodcast

După o perioadă de așteptare destul de lungă din momentul apariției vaccinurilor împotriva COVID-19, în Moldova a început campania de vaccinare a populației. Pe lângă numărul mic de vaccinuri administrate zilnic, societatea se confruntă cu o rată foarte mare de neîncredere în puterea acestei soluții de imunizare.

Mai mult, există o serie de influencer-i moldoveni care zi de zi vorbesc despre faptul că vaccinul anti-COVID ar fi rău. Ținând cont că mulți dintre ei se adresează unor audiențe de sute de mii de oameni, șansele ca procesul de imunizare să decurgă bine scad cu fiecare zi.

„Până acum, oamenii nu știau prea multe despre cum se face un vaccin și care sunt toți pașii parcurși până el ajunge să ne fie administrat. Faptul că vaccinul anti-COVID a fost făcut într-un termen scurt a trezit o neîncredere în societate, chiar dacă sunt mulți oameni care s-au vaccinat cu mai toate vaccinurile de până acum. Acum, mai mulți influencer-i moldoveni se declară împotriva vaccinului împotriva COVID-19″, a declarat fondatorul diez.md, Alexandru Lebedev, în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Tânărul este de părere că persoanele publice care prin astfel de mesaje pot afecta sănătatea și integritatea oamenilor ar trebui penalizate. „După regula libertatea ta se termină unde începe libertatea celuilalt, dacă tu ca persoană influentă afectezi viața altor oameni prin ceea ce faci și ce zici, acest lucru trebuie penalizat. Un influencer cu jumătate de milion de urmăritori nu este informat cât de mulți oameni au murit din cauza ideilor pe care el le-a promovat. Până nu vine la tine la ușă, în fiecare zi, câte o persoană care și-a pierdut rude din această cauză, doar atunci influencer-ul ar conștientiza. Până atunci, tu ești online, pe YouTube, pe Instagram și ești protejat”, mai spune Alexandru.

Rezumatul discuției dintre Artur Gurău și Alexandru Lebedev îl puteți asculta mai jos.

Versiunea lungă a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Alexandru Lebedev o găsiți mai jos. La fel, podcast-ul poate fi ascultat și pe Spotify, Apple Music, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine