Universitatea #diez. Ce platforme utilizează o facultate de Business și Management din Austria în predarea online și care sunt beneficiile lor, ne povestește Caroline Dascal

car

Caroline Dascal este studentă la Business și Management, Management Center Innsbruck (MCI) din orașul Innsbruck, Austria, care ne-a relatat despre programele utilizate de către studenți și profesori pentru însușirea mai eficientă a materialului predat online.

Adobe Connect

„Această platformă se consideră printre principalele la noi la facultate, deoarece toate orele online sunt organizate anume aici. Este foarte similară cu Zoom, dar oferă mai multe oportunități de interacțiune precum:
# camere de spargere a gheții sau breakout rooms care reprezintă capacitatea sistemului de a crea câteva minisesiuni în cadrul sesiunilor principale, unde un număr anumit de participanți, de obicei trei sau patru studenți per grup, discută o temă. Această platformă oferă o oportunitate excelentă de a organiza lucrul în grup, ceea ce este specific facultății mele;
# înregistrarea sesiunii sau meeting recording care permite înregistrarea tuturor lecțiilor, mai târziu fiind încărcate pe platforma de studii ca studenții să poată revizui sesiunea;
# partajare de ecran sau screen sharing – o opțiune care oferă posibilitatea de a prezenta toate materialele necesare cursului;
# tablă interactivă sau whiteboard. Atunci când este distribuită de către prezentator, fiecare are posibilitatea de a scrie notițe, de a desena scheme, tăblițe vizibile tuturor;
# sondaje pentru a putea vota și a ajunge la o decizie finală într-un mod anonim și diplomat.

De asemenea, platforma are un chat de discuții unde studenții pot adresa întrebări și mai are o secțiune aparte unde profesorul încarcă fișierele necesare pentru curs.

Zoom

La noi la facultate această platformă este utilizată, dar totuși majoritatea profesorilor optează pentru platforma Zoom doar în cazul unor defecte tehnice ale Adobe Connect.

Miro Board

Este o platformă absolut gratuită și foarte colorată unde profesorii publică materialele necesare cursului, precum tabele, scheme, videoclipuri informative. De asemenea, avem posibilitatea de a lucra în grup etc.

Această platformă a fost introdusă în procesul nostru de învățământ acum câteva săptămâni, din această cauză este ceva total nou atât pentru profesori, cât și pentru studenți. La moment, lecțiile de marketing sunt organizate în mare parte pe această platformă.

One Note

Această platformă reprezintă versiunea mai simplificată, dar mult mai ușoară de folosit decât Word Documents. Profesorii folosesc această aplicație pentru a explica materialul prin desene și scheme, deoarece sunt reprezentate destul de clar și vizibil pentru studenți.

Big Blue Button

Este cea mai nouă platformă introdusă în procesul nostru de învățământ. Este foarte similară cu Zoom și Adobe Connect, deoarece conține aproximativ aceleași funcții, de aceea nu am avut vreo dificultate în adaptarea sau în folosirea acestei platforme.

Excel

Fiind studenți la business, lucrăm foarte mult cu Excel-ul, mai ales la obiecte precum Statistică și Contabilitate, Contabilitate financiară, pentru a putea calcula mai simplu cele necesare. Într-adevăr, este o platformă utilă care ușurează viața studenților, dar doar în cazul în care știi cum corect se folosește.

Statistică și Contabilitate

Contabilitate Financiară

Programul R

Acest program este folosit pentru calcularea datelor statistice. Fiind o platformă destul de complexă, trebuie să o analizezi și să o înveți din greu pentru ca nu doar să o înțelegi, dar și ca să o poți folosi.”

Autoare: Caroline Dascal

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Știri pentru tine