(foto) Tomm Reviews, despre restaurantul italian unde puteți gusta un piept de rață superb

My Post (36)
Foto:colaj

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Restaurantul italian „Basilico” s-a deschis încă pe 25 decembrie 2020, însă l-am vizitat abia săptămâna trecută. O urmăritoare a blogului meu m-a rugat să fac review-ul acestui local, iar pentru mine astfel de doleanțe e lucru sfânt.

Astfel, am ajuns la hotelul „Time” de pe str.Trandafirilor 6/2, unde la etajul doi se află restaurantul Basilico restaurant. Am venit cu o oră jumătate înainte de închidere. Restaurantul era gol. Am putut să aleg orice masă care mi-o doresc. Localul este drăguț, compact, are o terasă superbă cu vedere spre parcul Valea Trandafirilor.

În meniu găsim legendarele hituri ale bucătăriei italiene – pasta, pizza, vitello tonatto, tiramisu și încă câteva specialități de autor. Prețurile sunt accesibile, nu mușcă.

Tradițional, voi enumera câteva poziții din meniu:
# bruschetta cu ardei copți – (60 MDL – 215 g);
# vitello tonnato – (125 MDL – 200 g);
# pizza cinci cașcavaluri – (120 MDL – 440 g);
#  paste carbonara – (100 MDL – 290 g);
# capellini cu carne de iepure – (110 MDL – 270 g);
# salată cezar (cum fără ea?) – (90 MDL – 340 g);
# tiramisu – (60 MDL – 150 g).

Focaccia, pesto și roșii afumate
Focaccia (20 MDL), pesto (33 MDL, 50 g), roșii afumate (33 MDL, 50 gr.)

Până ajung main dish-urile pe masă, recomand să încercați câte ceva din gustări. De exemplu, puteți face o combinație dintre focaccia, pesto și roșii afumate. Focaccia și sosul pesto sunt home-made, mi-a plăcut mult și m-a motivat să încerc să gătesc pesto la mine acasă. Roșiile, la fel, au fost superbe, gust și miros de fum.

Ardei copți (33 MDL, 50 g) și Sardine (20 MDL, 50 g)

Patru ardei micuți copți, cu brânză și micro verdeață. Încă când eram copil, micro-verdețurile nu apăruse, dar gustul ardeilor copți pe care îi făcea bunica mea la un cuptor vechi din grădină îl țin minte și acum. Sardinele mi-au părut prea sărate, nu au fost pe placul meu.

Bagna Cauda (33 MDL, 50 g)

Este o specialitate tradițională piemonteză. Un sos ce se gătește pe bază de anșoa, usturoi și ulei de măsline. Pentru gustul meu a fost prea sărat, însă dacă o combinați cu un toast prăjit și câteva roșii proaspete e bine.

Pate de ficat de pui cu vișină (60 MDl – 160 g)

Pateul fin și delicat. Gustul – superb! Cu toate astea, nu am simțit vișina anunțată în descriere, mai degrabă, am simțit gustul de ceapă caramelizată. Aș mai comanda pateul din nou dacă aș veni aici?! Da, cu siguranță!

Tapas cu tartar de vită și caviar roșu (100 MDL – 150 g)

Când aud cuvântul „tapas”, gândurile îmi zboară involuntar spre Spania și călătoriile mele la Barcelona și Madrid. Eh, de s-ar termina mai repede pandemia asta… dar să trecem la ale noastre. Nu sunt un mare fan și consumator de carne crudă, dar tartarul a fost suculent și picant. Am simțit gustul de carne de vită de calitate. De caviar deja nu mai zic nimic. Cu gustările parcă ne-am clarificat. Acum să trecem la main course-uri.

Piept de rață cu cartof dulce și curmal japonez (360 g – 180 MDL)

Acest dish mi-a fost recomandat de chef Evghenii Ziper și nu am dat greș. Țineți cont de recomandările chefilor, ei știu cel mai bine ce se întâmplă în bucătăria lor. Pieptul de rață a fost gătit superb! Carnea atât de fină, încât tocmai se topea în gură. Am savurat din plin fiecare bucățică! Este un dish pentru care merită să revii din nou și din nou. Complimente, bucătarului!

Din felurile principale, cheful mi-a mai recomandat: biban de mare negru copt în ierburi picante cu sos „Berblan” (150 MDL – 280 g), gnocchi de cartofi cu caviar roși și parmezan (100 MDL – 200 g) sau friptură de vită cu piure de rădăcină de țelină (230 MDL – 350 g).

Pizza cu carne de iepure și ciuperci de stridii (140 MDL – 440 g)

Nu am mai gustat până atunci pizza cu carne de iepure, de aia nu am stat mult pe dubii. Combinația dintre iepure și ciuperci de stridii „вешенки” e foarte faină, însă pentru mine pizza a fost cam uscată. Aș adăuga niște roșii cherry sau puțin mai mult sos.

Am vrut să gust și ceva din deserturi, tiramisu sau panna cotta, însă deja era ora 22.00 și localul se închidea. În ce timpuri trăim. În fine, am un motiv în plus de a reveni la Basilico restaurant. După o plimbare în parc voi trece să gust și deserturile.


Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine