Uniunea Europeană a adoptat Rezoluția care declară întregul bloc comunitar „Zonă de libertate pentru comunitatea LGBT”

eWCfEJ4NXn (1)

Rezoluția Parlamentului European a fost votată cu 492 de voturi pro și 141 împotrivă și este adoptată la doi ani după atacurile Poloniei asupra persoanelor LGBT. În 2019 peste 80 de orașe și localități din sud-estul Poloniei au instituit așa-numite „Zone libere de LGBT”.

Parlamentul European prin rezoluția adoptată declară întreg blocul comunitar drept „Zonă de libertate pentru comunitatea LGBT” și definește direct numeroasele momente în care persoanele queer din spațiul comunitar se confruntă cu o violare a drepturilor violări de drepturi.

Rezoluția condamnă „discriminarea și atacurile cărora le e supusă comunitatea LGBTQ+ din Polonia”. Rezoluția mai spune că și drepturile fundamentale ale persoanelor LGBT sunt „grav îngrădite” și în Ungaria, din pricina refuzului legal de a recunoaște identitățile trans și intersex.

Polonia este, împreună cu Ungaria, unul dintre cei doi „elevi răi” ai UE. Împotriva ambelor țări a fost deja declanșat faimosul Articol 7, prin care o țară poate fi privată de dreptul de a vota în anume situații.

Inițiativa rezoluției de azi din Parlamentul European a venit din partea grupului transpartinic LGBTI Intergroup, însă a fost inspirată și de ILGA Europe (International Gay and Lesbian Association, altfel zis: Asociația Internațională a Gay-lor și a Lesbienelor).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine