(podcast) De ce multe femei din Moldova nu vor să depindă de bărbați?! „Ele merg peste hotare ca să lucreze și când vin acasă, sunt bătute”

marinaluca

Cât de bine se respectă egalitatea drepturilor femeilor și bărbaților în Moldova, țară în care statisticile arată că o mulțime de femei muncesc peste hotare pentru a-și întreține familiile?! Acesta a fost unul dintre subiectele ediției din această săptămână a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Marina Luca, de meserie patiseră și expertă în domeniul culinar, care și-a deschis propria afacere de curând, a dezvoltat viziunea ei cu privire la această problemă. Tânăra susține că femeile din Moldova au demonstrat de-a lungul timpului că sunt puternice și că nu depind de bărbați, așa cum am învățat din unele stereotipuri.

„Eu femeia din Moldova o văd titanică, puternică, superputernică. Și să spun că ea ar fi sexul slab… nu. Aici este și o antiteză. În Moldova, ne confruntăm foarte mult cu agresivitatea bărbaților. Femeile noastre merg peste hotare și lucrează, câte 18, câte 20 de ani și vin acasă și tot sunt bătute. Despre care dreptate și egalitate în drepturi poate fi vorba? Femeilor din Moldova le-aș transmite acest mesaj: nu vă temeți să visați!”, spune Marina Luca în podcast.

Patisera crede că din cauza abuzurilor din familie și a greutăților financiare, multe femei ale Moldovei nu au avut altă alegere decât să plece la muncă peste hotare. Asta dă dovadă că ele sunt responsabile, harnice și merită admirate.

„Toate femeile din Moldova, de fapt ele unde sunt? Ele sunt peste hotare. Ele lucrează. Ele întrețin familia. Ele sunt cele care duc greul. Bărbații cam stau acasă și beau. Din păcate, cam asta e situația. Din anii ’90 până acum, lucrurile nu cred că s-au schimbat foarte mult. În continuare, foarte multe femei pleacă peste hotare”, mai adaugă Marina.

Rezumatul discuției dintre Marina Luca și Artur Gurău îl puteți asculta mai jos.

În continuare, puteți asculta întreaga ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău. La fel, găsiți podcast-ul și pe Spotify, Apple Podcasts, dar și alte platforme de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine