(foto) Pizza cu pere și gorgonzola. Lumen Craft – un must try pentru cei care sunt în căutarea gusturilor noi

My Post (32)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Pentru mine, Lumen Craft se asociază, în primul rând, cu bere artizanală și burger-i de calitate, pe care îi consider printre cei mai buni din Chișinău.

Favoritul meu este „pulled pork burger” (326/100/30 g – 95 MDL). Chifla este moale, aromată, carnea se topește în gură, sosul dulcișor, slab picant îți gâdilă papilele gustative. Este un must try dacă ajungeți la Lumen Craft.

Astăzi, însă, voi vorbi mai puțin despre burger-i și mai mult despre pizza. Da, Lumen Craft continuă să experimenteze și a început să coacă pizza. La moment, meniul de pizza include șapte poziții.

Cu această ocazie, am decis să fac o comandă și să gust câteva din noutățile localului.

Am comandat quatro formaggi (cum fără ea?), pizza cu gorgonzola și pere, plus pizza cu mortadella și saleami. Timpul de livrare anunțat a fost de o oră și 10 minute. Comanda a ajuns cu 10 minute mai devreme. Curierul purta mască. Pizza era caldă, nu a reușit să se răcească. Toate tipurile de pizza au un preț unic și același gramaj: 99 MDL, 500 g.

Quatro Formaggi

A fost ceva nou pentru mine, eram obișnuit cu un altfel de blat, mai crocant. Aluatul era un pic mai gros la margini, având urme de arsură pe alocuri, care deloc nu-i știrbeau din gust. Cele patru cașcavaluri anunțate pe site sunt: brânză mozzarella, mozzarella fresca, suluguni (nu-mi aduc aminte să fi întâlnit acest fel de cașcaval pe alte quatro formaggi din oraș) și gorgonzola erau prezente într-o cantitate mulțumitoare. Gustul și aroma pregnantă de gorgonzola domina elegant celelalte tipuri de brânzeturi, oferindu-i acestui fel de mâncare simplă o doză de rafinament.

Pizza cu pere și cașcaval gorgonzola

Mie îmi place combinația dintre brânzeturi și fructe. Așa dar, nu avea cum să nu-mi placă pizza cu gorgonzola și pere. Are un gust deosebit, mi-a plăcut cel mai mult din cele trei feluri de pizza gustate. Cu siguranță, merită a fi comandată din nou. Recomand insistent să o încercați!

Pizza cu mortadella și saleami

Mortadella este o specialitate italiană, cunoscută la Bologna de peste șase secole. Un fel de „doktorskaia”, de dimensiuni mai mari, realizată din carne foarte fin mărunțită cu adaus de cubulețe de slănină și mirodenii specifice: piper negru, mirt (o planta mediteraneană, cu gust picant și aromat) și fistic. Din ingrediente mai avem: sos de roșii, mozzarella și spanac. O pizza clasică și delicioasă.

Berea de la Lumen Craft Pub este mereu proaspătă, pentru că spațiul de producere se află chiar în preajma aeroportului. Am comandat cinci feluri de bere.

LumenCraft Hoppy Lager (330 ml – 35 MDL). O aromă pronunțată de citrice datorită dozei mai mari de hamei folosită. O bere ușoară, proaspătă, care s-a combinat de minune cu pulled pork burger-ul.

LumenCraft IPA (330 ml – 35 MDL). Un IPA clasic la care s-a folosit hamei din SUA și Australia. Un gust plăcut și o aromă de pin și brad. Sunt prezente note de portocale și grepfrut.

LumenCraft Coffee Stout (330 ml – 35 MDL.) Un stout (o bere închisă) tradițional, miros și gust de cafea. Berea a fost gătită cu adăugarea cafelei Arabica selectată din trei țări. Totuși din berea brună prefer Porterul, pe care îl consider cel mai bun în Moldova. Cheers, prieteni!

Pentru ceaiul de la ora 17.00, mi-am comandat un set de eclere, care mi-a făcut cu ochiul de pe site-ul localului (270 g – 80 MDL). Pe pagina de pe Facebook a Lumen Craft Pub am aflat că este vorba despre o ediție limitată de eclere tematice, lansată cu ocazia zilei de 8 Martie. În cutie erau patru eclere: cu gust de fragi, ananas, alune și raffaello. Pe fiecare ecler era lipită o plăcuță din ciocolată albă pe care erau pictate lalele. Foarte frumos, iar eclerele gustoase. Dacă le găsiți, încercați-le.


Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine