„M-am simțit ca un copil care pentru prima dată vede un pom de Crăciun!” Fotografii magice cu licuricii care au aprins o pădure din Japonia

daniel-kordan-hotaru-firefly-season-japan-landscape-photography-3

Daniel Kordan, un fotograf rus, care a fost întotdeauna fascinat de frumusețea naturii, a avut ocazia rară de a vedea un astfel de peisaj. El a reușit să suprindă plimbarea nocturnă a licuricilor printr-o pădure din Japonia, într-o serie de fotografii care par a fi rupte din basm.

„M-am simțit ca un copil care pentru prima dată vede un pom de Crăciun!”,  spune fotograful pentru My Modern Met.

„A fost la fel de incitant și încântător ca magia. La un moment dat, licuricii se sincronizează și încep să licărească concomitent. Blițurile galben-verzi luminează pădurea cu lumină slabă și, timp de câteva milisecunde, puteți vedea altare misterioase și pădurea de bambus visătoare. ”

Bineînțeles, surprinderea acestei priveliști nu a fost un lucru ușor. Este nevoie de multă planificare și pregătire pentru a prinde momentul exact în care licuricii încep să lumineze concomitent.

„Licuricii sunt foarte sensibili la condițiile ecologice”, dezvăluie fotograful.

„Din păcate, acestea nu sunt cele mai bune în ultimii ani, astfel a devenit foarte dificil să găsești licuricii. Uneori sunt doar două sau trei zile când se aprind și puteți găsi aceste informații numai întrebând fotografii locali.”

Pentru a vedea mai multe fotografii de-ale lui Daniel Kordan, puteți să-i vizitați site-ul  sau paginile de Instagram și Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine