Noi perspective de colaborare între Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze și Universitatea de Stat din Moldova

SHTIFT-260

La 10 februarie 2021, în incinta Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, a avut loc ceremonia oficială de finalizare a Proiectului de îmbunătățire a mediului educațional al limbii japoneze, finanțat de Guvernul Japoniei în cadrul Programului de granturi în domeniul culturii „Kusanone” pentru anul fiscal 2020.

Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze a obținut o finanțare în valoare de 75 721 de dolari, care au fost folosiți pentru achiziționarea echipamentului și mobilierului necesar desfășurării procesului de studii. Echipamentul a fost predat în cadrul unei ceremonii la care a participat Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, domnul Yoshihiro Katayama.

Fundaţia pentru Relaţii Moldo-Japoneze activează din anul 2002 în incinta Universității de Stat din Moldova și este unica instituție acreditată din Republica Moldova, care oferă programe de studiere a limbii, culturii și istoriei japoneze, precum și de pregătire pentru certificarea internațională a competențelor lingvistice. Anual, circa 125 de studenți frecventează cursurile de limbă japoneză în cadrul Fundației.

Prorectora Otilia Dandara a remarcat importanța Fundației pentru mediul academic al USM, contribuția centrului la formarea competențelor profesionale ale studenților și posibilitatea acestora de a cunoaște cultura și valorile poporului japonez.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, dl Yoshihiro Katayama împreună cu prorectorul USM, dna Otilia Dandara au discutat perspectivele consolidării parteneriatului dintre Universitatea de Stat din Moldova și universitățile din Japonia.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promo
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine