Țările în care este ilegal să fii homosexual. Unde homosexualitatea se pedepsește cu moartea și care e continentul cu cele mai multe interdicții la acest capitol

1.destacada-1024×675

De ceva timp, lupta minorităților sexuale pentru propriile drepturi, nu mai este un fenomen șocant nici pentru societate, nici pentru autorități, nici pentru reprezentanții religiilor, care se împotrivesc faptului că acest lucru există și este foarte răspândit.

Cu toate astea, conducerea și o parte considerabilă din populația mai multor țări, au mers mai departe de simpla inacceptare. Iată națiunile din întreaga lume care încă criminalizează relațiile homosexuale, potrivit Asociației Internaționale pentru Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali și Intersex.

State din America

# Antigua și Barbuda
# Barbados
# Dominica
# Grenada (interzis doar pentru bărbați)
# Guyana (interzis doar pentru bărbați)
# Jamaica (interzis doar pentru bărbați)
# St Kitts and Nevis (interzis doar pentru bărbați)
# St Lucia
# St Vincent și the Grenadines

Bryan R. SmithBRYAN R. SMITH/AFP/Getty

Deși America se asociază instant cu libertatea, democrația și drepturile omului, există excepții.
Drepturile homosexualilor sunt acceptate în mod constituțional în majoritatea Americii de Sud și de Nord. Cu toate acestea, există excepții, mai ales în Caraibe.

În 2018, Trinidad și Tobago au anulat legile de lungă durată privind sodomia, dar The Economist raportează că „puterea politică a bisericilor din Caraibe frustrează activiștii pentru drepturile homosexualilor” și că „guvernele din Caraibe au încercat să blocheze pericolele la nivel regional pentru a proteja minoritățile sexuale”.

Europa

Nici o țară din Europa nu are legi care să împiedice în mod explicit activitățile homosexuale. Cu toate acestea, The Guardian raportează că un număr tot mai mare de politicieni și lideri bisericești oferă declarații care promovează homofobia, pentru a provoca frică în rândul alegătorilor din Europa de Est.

Într-un sondaj recent, polonezii au fost rugați să identifice ceea ce conform părerii lor, sunt cele mai mari amenințări cu care se confruntă în secolul XXI. „Dintre bărbații sub 40 de ani, cel mai popular răspuns a fost„ mișcarea LGBT și ideologia de gen ”, spune ziarul.

Africa

# Algeria
# Burundi
# Cameroon
# Chad
# Comoros
# Egipt (de facto criminalisation)
# Eritrea
# Etiopia
# Gambia
# Ghana
# Guinea
# Kenya (interzis doar pentru bărbați)
# Liberia
# Libya
# Malawi
# Mauritania
# Mauritius (interzis doar pentru bărbați)
# Namibia (interzis doar pentru bărbați)
# Nigeria
# Senegal
# Sierra Leone (interzis doar pentru bărbați)
# Somalia
# Sudanul de Sud
# Sudan
# Swaziland (interzis doar pentru bărbați)
# Tanzania
# Togo (interzis doar pentru bărbați)
# Tunisia
# Uganda
# Zambia
# Zimbabwe (interzis doar pentru bărbați)

Newsweek relatează că „într-o mare parte din Africa, homosexualii se confruntă cu discriminare, persecuție și potențial chiar cu moartea”. Homosexualitatea este o pedeapsă capitală în Mauritania, Sudan, sudul Somaliei și nordul Nigeriei.

Viitorul pare chiar mai sumbru, având în vedere declarația Amnesty International care avertizează că „drepturile legale sunt în scădere pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale de pe continentul african”.

Asia și Orientul Mijlociu

# Afghanistan

# Bangladesh (interzis doar pentru bărbați)
# Bhutan (interzis doar pentru bărbați)
# Brunei (interzis doar pentru bărbați)
# Indonesia (în unele zone)
# Iran
# Iraq
# Kuwait (interzis doar pentru bărbați)
# Lebanon (interzis doar pentru bărbați)
# Malaysia
# Maldive
# Myanmar (interzis doar pentru bărbați)
# Oman
# Pakistan (interzis doar pentru bărbați)
# Qatar
# Arabia Saudită
# Singapore (interzis doar pentru bărbați)
# Sri Lanka
# Syria
# Turkmenistan (interzis doar pentru bărbați)
# Emiratele Arabe
# Uzbekistan (interzis doar pentru bărbați)
# Yemen

DW/Protestele comunității LGBT din Marocco

În Orientul Mijlociu ar fi mai rapid să evidențiem țările care nu au în prezent legi anti-gay decât cele care au. În mai multe națiuni, relațiile de același sex sunt pedepsite cu moartea.

Bahrain, Israel și Iordania sunt singurele țări din regiune care nu interzic homosexualitatea. Chiar și în aceste țări, protecțiile poliției oferite minorităților sexuale sunt minime și justiția vigilentă prevalează adesea.

Irakul a dezincriminat homosexualitatea în 2003, dar prăbușirea ulterioară a revendicărilor sale guvernamentale și teritoriale de către statul islamic extremist (Isis) a dus la persecuții pe scară largă și la pedepsirea informală a homosexualilor, inclusiv la executare.

Totuși, Asia are un record mixt în ceea ce privește drepturile homosexualilor. Multe țări de pe continent nu au adoptat niciodată vreo formă de legislație anti-gay, inclusiv Cambodgia, Coreea de Sud, Taiwan, Laos și Filipine, în timp ce Japonia a dezincriminat homosexualitatea în urmă cu aproape 140 de ani.

The Times Of Israel

Cu toate astea, chiar dacă în alte țări din întreaga lume nu există legi care să interzică sau pedepsească minoritățile sexuale, aceștia continuă să lupte pentru propriile drepturi și împotriva discriminării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine