(podcast) Proprietarul unei berării din centrul Chișinăului: „Piața Centrală trebuie mutată“. Ce soluții oferă Vlad Șuleanschi

suleas

Chișinăul nu se oprește din dezvoltare. Pe unde haotic, pe unde după planuri bine gândite, capitala Moldovei se schimbă în fiecare zi. Totuși, un lucru rămâne aproape neschimbat în metropolă – Piața Centrală.

Deși este mereu aglomerată, iar ambuteiajele și chioșcurile din care produsele dau pe afară sunt cartea de vizită a acestui târg, administrația publică încă nu are o soluție pentru cum ar trebui schimbat acest loc renumit. Proprietarul unei berării din centrul Chișinăului are însă câteva idei pentru acest loc, despre care consideră că trebuie mutat în altă parte.

„Cred că Piața Centrală trebuie să plece din centru. Eu îmi dau seama câți bani și resurse se învârt acolo. Eu am trăit mereu lângă Piața Centrală, iar în curtea mea era mereu mizerie care provenea de acolo. Acolo e și foarte multă corupție, foarte mult se trece pe sub masă, este imposibil de controlat. Eu cred că piețele de acest gen au farmecul lor, dar doar dacă sunt poziționate corect. La noi nu e prea bine poziționată”, a declarat în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” Vlad Șuleanschi, antreprenor și membru activ al mai multor asociații care promovează micul business și sectorul HoReCa în Moldova.

Coproprietarul puburilor „Smokehouse” și „Taproom 27” din capitală propune câteva soluții pentru a elibera centrul Chișinăului de Piața Centrală. „Era odată o idee ca centrul comercial UNO, de la cercul de lângă Grand Hall, să fie transformat în piață. Acolo sunt preconizate și parcări, pavilioane. O altă idee sunt marketurile în afara orașului, care sunt populare în Statele Unite. Oamenii merg și câte 20 de kilometri cu mașina după produse. Poate fi o inițiativă public-privată. În locul Pieței Centrale trebuie să fie o parcare, una foarte mare. Toți și-ar parca acolo mașinile. De acolo ai acces spre orice instituție publică, orice loc din centru”, mai spune antreprenorul în ediția din această săptămână a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția rezumat „Mai Departe” cu Artur Gurău și Vlad Șuleanschi poate fi ascultată mai jos.

Întregul episod al podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Vlad Șuleanschi îl găsiți mai jos sau pe toate rețelele de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine