(podcast) Cum educăm copiii ca să fie feminiști și să se deosebească de ceilalți?! Diana Ivanov: „Abilitățile intelectuale nu sunt determinate de sex”

dianaivanov

Fiecare copil este diferit de ceilalți, iar acest lucru trebuie susținut de părinți. Totuși, generațiile anilor ’90 au crescut în alte condiții, când toți trebuiau să fie educați la fel, iar la școală – să fie buni la toate materiile, fără excepții.

Bloggera Diana Ivanov spune că ea le oferă copiilor săi o altfel de educație decât cea pe care a primit-o la rândul său. Influencer-a a declarat în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău că cei care au copii mici acum ar trebui să-i ajute să crească deosebiți de ceilalți și să le susțină talentele.

„Standardizarea, tăierea aripilor și încadrarea în norme social acceptate – cu asta am fost crescuți noi. Niciodată nu-mi amintesc să-mi fi fost celebrată individualitatea. Fiecare dintre noi trebuia să semene plus-minus cu ceilalți colegi din clasă, să fie bun la toate materiile. Dacă tu erai bun la matematică și nu erai bun la română, părinții ce făceau? Te dădeau la meditații la română, în loc să te dea la matematică, ca tu să devii foarte și foarte bun. Asta îmi doresc eu pentru copiii din Moldova, ca părinții lor să identifice în care domenii ei sunt buni”, spune Diana în cadrul podcast-ului.

Tânăra, care de curând a fondat platforma de babysitting Kiddo.md, mai declară că de mici, copiii trebuie învățați să nu facă discriminare pe bază de sex sau gen.

„Eu sunt o feministă înrăită și mereu povestesc despre implicarea activă a ambilor părinți în educarea copiilor. Abilitățile intelectuale nu sunt determinate de sex. Atât timp cât copilului tău nu i-ai spus de mic că, dacă e băiat – se joacă doar cu mașinuțe și o să ajungi să conduci o țară, iar fetiței – că o să stea la bucătărie, lucrurile o să evolueze în direcția în care trebuie. Eu le comunic un lucru copiilor, iar lor la grădiniță altceva le este spus, lucruri cum ar fi că «fetele nu pot să facă x sau y». În afară de a alăpta și a naște, un bărbat poate face orice lucru pe care îl face o femeie”, spune Diana Ivanov în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția rezumat a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău, în care este invitată Diana Ivanov, o puteți asculta mai jos.

Dacă vreți să ascultați integral cea mai nouă ediție a podcast-ului, o puteți face mai jos sau găsiți podcast-ul „Mai Departe” pe toate serviciile de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine