(podcast) Vrea să creeze un oraș al viitorului în Moldova. Director companie IT: „Îi va scuti pe oameni de foarte multe dintre grijile de acum”

andreistalbe

În filme, în cărțile cu istorii fantastice, iar mai nou și în articole din presă, auzim foarte mult despre așa-numitele „orașe ale viitorului”. Un antreprenor moldovean, însă, are drept scop să creeze o astfel de localitate aici, în Republica Moldova.

Andrei Stalbe, director general al companiei Crawless, declară că lucrează la un asemenea concept de multă vreme, iar în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău a explicat despre ce este vorba.

„Project 0 este un proiect la care lucrez de foarte mult timp. Ideea constă în crearea infrastructurii unei localități a viitorului, dar putem să-i spune și a prezentului, fiindcă este destul de posibil de făcut asta și azi. Avem tehnologie pentru absolut orice. Scopul este ca acea comunitate creată să fie foarte balansată, ca mai tot ce se consumă acolo să fie produs tot acolo. Să fie omisă cât mai multă logistică, să nu fie aduse produse de la sute sau mii de kilometri distanță, fie că vorbim de energie, mâncare etc. Va fi o localitate în care înveți, lucrezi și de distrezi. Să nu fie nevoie să părăsești comunitatea pentru a merge la școală, la muncă sau în alte locuri de genul. Singurele cazuri când ieși din comunitate este atunci când vrei să călătorești, în rest totul e asigurat pe loc”, povestește Andrei în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Totuși, punerea în practică a unor asemenea idei ar lua mult timp și foarte multe resurse. Andrei se gândește la mai multe opțiuni în acest sens și speră ca în următorii ani să înceapă munca asupra proiectului.

„Ca să transformi o localitate existentă, ar fi un proiect interesant. O poți face cu orice sat, scopul este să distrugi un sat, dar să construiești ceva mare, asta va schimba mentalitatea oamenilor. Mulți oameni s-ar putea să nu accepte asta. Plus, asta ar fi mult mai costisitor decât să construiești de la zero. Pentru a pune în practică așa un proiect, trebuie găsit investitorul corect. Este un proiect nu pentru un an sau cinci, este un proiect pentru zeci și sute de ani, dar care îi va scuti pe oameni de foarte multe dintre grijile pe care le au astăzi”, mai spune Andrei Stalbe.

Rezumatul ediției cu Andrei Stable a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău îl puteți asculta mai jos.

Dacă vrei să ascultați toată discuția dintre Artur Gurău și Andrei Stalbe, o puteți face în continuare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine