(galerie foto) Primăvara a ajuns la Bardar. Albe, roz sau mov – au apărut deja primele lalele din acest an

ipiccy_image (3)

Primăvara a ajuns la Bardar, acolo unde au apărut deja primele lalele în pepinierele lui Gheorghe Tonu. Albe, roz, mov sau de multe alte culori, ne încântă ochii cu frumusețe și nasurile cu mirosuri fine. Producătorul spune că primele lalele din acest an au înflorit chiar pe 7 ianuarie, de Crăciunul pe stil vechi, fiind un semn bun pentru un nou an reușit.

De mai bine de 37 de ani, Gheorghe Tonu, alături de soția sa, plantează flori. Au trecut prin multe greutăți, dar reușesc să le depășească grație devotamentului și dragostei pentru mica afacere de familie. Anual, pe piață apar peste 30 000 de lalele crescute cu multă grijă și mare drag de către familia Tonu. În acest an, se bucură producătorul, el este printre primii care a reușit deja să strângă prima roadă de lalele de la Bardar și spune că are în pepiniere peste 42 de tipuri de lalele.

Gheorghe Tonu are o pasiune aparte pentru lalele, pentru că acestea nu sunt tare capricioase, iar din moment ce respecți toate recomandările de creștere, florile nu vor întârzia să apară. Temperatura este un element important, bunăoară, lalele crescute în apă trebuie ținute la nu mai mult de 16 ºC, iar cele crescute în pământ nu iubesc când mercurul din termometre depășește 18 ºC. De asemenea, umiditatea nu trebuie să fie mai mare de 80 %. Producătorul ne spune că în medie, dacă respectăm toate condițiile necesare pentru ca floarea să se simtă bine, durează aproximativ două luni ca dintr-un bulb mic să iasă o lalea.

Familia Tonu vinde florile la Piața Angro din Capitală, prin urmare, dacă vă dorinți flori la un preț redus, îi puteți găsi acolo sau chiar puteți merge la pepiniera din Bardar, unde de sine stătător veți alege florile pe care le dorinți în buchet. Pe loc, o floare este la prețul de 10 lei. Producătorul menționează că din păcate nu vinde lalele la bucată, iar la pepinieră sunteți invitați dacă vă doriți un buchet mai mare.

                         

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine