(foto) Tomm Reviews, despre L’angolo Pizza: „Prima data văd așa generozitate din partea pizzeriilor din Chișinău”

FotoJet (15)
Foto:Tomm Reviews

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău și din apropierea capitalei. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Probabil, fiecare dintre noi a avut cel puțin o singură dată această dilemă: „De unde să comand pizza?”. Într-adevăr, alegerea este foarte mare, există mulți jucători pe piața din Chișinău care se bat pentru titlul de „Cea mai bună pizza” din oraș.

Derulând prin feed-ul meu de pe Facebook, mi-a apărut publicitatea celor de la L’angolo Pizza. Am intrat pe pagina lor și am descoperit că pizza este preparată de un italian. Sună foarte intrigant, dar la acest pizzaiolo revenim puțin mai târziu.

Am numărat pe site-ul https://langolopizza.md/ 28 de feluri de pizza. Mi-au făcut cu ochiul: Quatro Formaggi, Frutti di mare, Priavera Pizza și Capriciosa (cum fără ea?).

Comanda a ajuns într-o oră și patru minute, pizza era fierbinte, ceea ce se întâmplă mai rar la livrare. Prima impresie: toate cele patru pizza comandate conțin foarteee multe ingrediente sau cum ar spune moldoveanul: o tonă!

Prima data văd așa generozitate din partea pizzeriilor din Chișinău. Un alt lucru care m-a impresionat și nu prea am văzut în altă parte sunt ingredientele tăiate mășcat, foarte mășcat, Acum să trecem la degustare! Nu mă întrebați dacă le-am mâncat pe toate într-o singură seară, am gustat din toate câte puțin.

Quatro Formaggi (110 MDL – 520 g)

Avem o combinație de cașcavaluri formată din: gorgonzola, brie, pecorino romano și parmezan. Blatul este crocant la exterior, dar moale și pufos în interior. Calitatea și gustul blatului fac diferența în orice pizza, iar cei de la L’angolo Pizza stau foarte bine la acest capitol. Ingredientele, la fel, sunt de calitate. Amatorii de Quatro Formaggi (sunt convins că sunt mulți) vor rămâne mulțumiți.

Frutti di mare (130 MDL – 670 g)

Prețul de 130 de lei pentru o pizza cu fructe de mare mi s-a părut ofertant, așa că nu am ezitat să o comand. O pizza foarte bogată în fructe de mare: midii, calamari, creveți mici, dar și câțiva creveți măricei mi-au bucurat ochiul și papilele gustative. Mi s-a creat impresia că mănânc fructe de mare cu pizza, ci nu invers. Recomand!

Primavera Pizza (120 MDL – 590 g)

Muuuuult prosciutto crudo, rucola crocantă și felii generoase de parmezan. O pizză fresh, bogată în arome și gusturi, însă mi s-a părut puțin cam uscată. Dacă ar fi după mine, aș adăuga mai mult sos de roșii aici.

Capriciosa (120 MDL – 750 g)

Încheiem degustarea cu celebra pizza Capriciosa, pe care sunt convins că a gustat-o fiecare măcar o singură dată. Ingrediente: mozzarella, anghinare, măsline, ciuperci, carne tocată de porc și prosciutto cotto. M-a uimit faptul că prosciutto cotto, anghinarele și măslinele au fost adăugate pe pizza după ce aceasta a fost scoasă din cuptor. Cu toate acestea, pizza a fost delicioasă și foarte sățioasă. Dacă sunteți singur, puteți comanda cu încredere doar Capriciosa.
Dacă doriți să încercați ceva nou, atunci merită să le oferiți o șansă celor de la L’Angolo Pizza. Apropo, din italiană, l’angolo înseamnă la colț.

Filozofia localului este foarte simplă: pizza trebuie să conțină multe ingrediente, tăiate mășcat, pentru ca oaspetele să vadă ce mănâncă. După cum ziceam, pe piața din Chișinău sunt mulți jucători care se bat pentru titlul de „Cea mai buna pizza” din oraș, concurența fiind foarte mare. Cred că L’angolo Pizza va avea un cuvânt greu de spus în această bătălie. Important este să mențină standardele de calitate și să le dezvolte încontinuu.

Acum să trecem la pizzaiolo italian pe care l-am menționat la începutul articolului. Se numește Gabriele Gordini și a venit în Moldova din Bologna. După ce am mâncat pizza, am fost curios să fac cunoștință cu el. Pizza se coace într-un cuptor cu lemne.


Lele Gordini mi-a zis că deține două pizzerii: una în satul Răscăieți și alta la Ștefan Vodă. Așa că dacă sunteți prin zonă, intrați în vizită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine