Ce spune fostul ministru al educației despre digitalizarea USM. Când ar putea apărea servicii ca e-educație, e-cercetare, e-administrație sau e-cazare

sarovv

Pe 9 decembrie 2020, Universitatea de Stat din Moldova își va alege un nou rector. Unul dintre candidații la această funcție este fostul ministrul al educației Igor Șarov. Într-un interviu pentru realitatea.md, acesta a vorbit despre digitalizarea Universității de Stat din Moldova.

Vedeți aici profilurile celor patru candidați și candidate la funcția de rector al Universității de Stat din Moldova.

„Digitizarea nu mai poate fi privită doar ca o soluție de avarie în timpul pandemiei, când am fost obligați să trecem la învățământul on-line. Dinamica de pe piața educațională, dar și de pe piața muncii, în general, impune aceste măsuri. Nu vorbim doar despre debirocratizare, dar și despre simplificarea unor proceduri care să faciliteze studenților accesul la resurse.

Procesul de digitizare a Universității de Stat din Moldova necesită analize și activități bine corelate. Pentru început, îmi propun să elaborăm o strategie de digitizare pentru o perioadă de cinci ani, cu promovarea unei politici coerente de protecție/conservare/arhivare a datelor pe suport electronic în vederea creșterii calității și performanței instituționale.

Un prin pas în acest sens ar fi integrarea eficientă a diverselor sisteme digitale din facultăți pe direcțiile e-educație, e-cercetare, e-administrație și e-cazare și interconectarea bazelor de date în ce privește cadrele, studenții, resursele, orarul etc. cu scopul de digitizare a procesului educațional și administrativ.

Un alt factor important în digitizarea universității este digitizarea proceselor educaționale și administrative prin implementarea de servicii electronice pentru ca studenții să fie informați și să aibă acces online la servicii, astfel reducând la maxim interacțiunea studentului cu personalul administrativ al universității”, spune Igor Șarov.

Întreg interviul îl puteți vedea pe realitatea.md

Taguri: #promo
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine