(foto) Localul din Chișinău unde puteți gusta bere craft și sandviciuri, dar și vedea un tractor Lamborghini din anul 1959

My Post (5)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Дело было вечером, делать было нечего. Am ajuns în acea perioadă a anului când deja la ora 17.00 e întuneric beznă. E un timp ce predispune să rămâi acasă, să citești o carte sau să privești un film sub plapumă cu o ceașcă de cacao. Totuși, am decis să fac efortul și să ies din casă pentru a vizita un nou local. Și vreau să vă zic că nu mi-a părut rău.

HOPS și-a deschis ușile la sfârșitul lunii octombrie. Se află pe strada Armenească 45A, în locul în care până la pandemie era unul dintre restaurantele rețelei Andy’s Pizza.

Primul lucru care m-a impresionat, chiar la intrarea în local, este un tractor Lamborghini produs în anul 1959, amplasat chiar în centrul sălii. Se află într-o stare bună. Stârnește interesul oaspeților, mulți dintre ei nu se abțin și urcă la volanul acestuia pentru a face fotografii, inclusiv și eu. Nu am mai văzut așa ceva nici în localurile noastre, nici în cele vizitate peste hotare. De menționat sunt și mesele din lemn, stilizate sub formă de mosoare mari. Este soluția perfectă pentru companiile mari.

Alte două elemente de decor care mi-au stârnit interesul sunt: o mulțime de viniluri aranjate pe perete și tablouri cu cei mai importanți lideri mondiali servind bere: Merkel, Putin, Macron, Obama. Cred că Trump trebuie înlocuit în cel mai scurt timp cu Joe Biden.

La capitolul muzică cred că mai este de lucru: muzica pop nu se încadrează aici, ar fi mai binevenită muzica rock sau country, dar e un detaliu mic ce poate fi remediat rapid.

Hops mizează pe berea craft, draft și lager. Beer card-ul numără la moment 21 de poziții în care se regăsesc producători autohtoni precum: Litra, Lumen Craft, Labrewtory, Gotter. Mai puteți alege bere produsă de către Dictatura, Kozel, Budweiser, Hopfen Brau, Hoegaarden și Bernard.

Am gustat două beri în acea seară. Am început cu Litra Brewing Company Oktoberfest (0,5 l – 60 MDL).

Are un gust ușor, plăcut, malț fructat. Nu mă consider un expert în bere, însă pot deosebi berea bună de cea rea. Litra, ca de obicei, bucură cu gust bun și calitate.

Lumen Craft Porter (0,5 l – 60 MDL)

Indiscutabil, e cel mai bun porter gustat de mine până acum. Oare avem un porter mai bun în Moldova? O întrebare pentru amatorii de bere. 60 de lei pentru o halbă de bere nu e puțin, însă acest porter își merită banii. Recomand.

Meniul este bine structurat, a încăput pe două foi. Prețurile sunt accesibile.

Câteva poziții din meniu alese aleatoriu:
# zeamă de pui cu smântână și ardei iute (300/50/10 g 45 MDL);
# grilled chicken (450 g – 75 MDL);
# costițe de porc BBQ (350/70/50 g – 145 MDL);
# sandvici cu ton (370 g – 60 MDL);
# aripioare de pui curry (95 MDL – 350/50 gr).

Chicken Sandwich (410 g – 60 MDL)

Între două felii de pâine din malț avem pui, cașcaval topit și ceapă caramelizată. O combinație bună din ingrediente atât de simple. Chiar poți primi satisfacție de la un sandvici obișnuit dacă este gătit așa cum se cuvine. Un must try dacă ajungeți la Hops. Despre raportul preț-calitate îmi spuneți deja voi dacă veniți aici și îl gustați.

În meniu se mai regăsește sandviciul cu cașcaval (300 g – 60 MDL) și scrambel sandwich (340 g – 50 MDL).

Salată Fitness (220 g – 70 MDL)

Nu prea obișnuiesc să comand salate prin localuri, însă am decis să adaug puțină diversitate în recenziile mele. Avem o salată ce conține țelină, mere proaspete, salată verde, portocale și grepfrut. O combinație bună însă toată „fișka” acestei salate este în sosul din miere și muștar.

Habanero Cheese Nuggets (150/50/50 g – 60 MDL)

Gogoșile de cașcaval se prepară din mozzarella sau cașcaval tare, parmezan ras, ouă, făină, oregano, pesmeți și ulei. Cheesy nuggets-urile de la Hops au fost servite cu sos chili. O gustare perfectă la bere.

Din spusele staffului, în curând se va face o actualizare a meniului. Vor apărea mâncăruri ce vor fi gătite la josper și în cuptorul cu lemne. Sunt curios cum va arăta acest local peste o lună…

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine