Facultatea de Drept a USM inițiază o nouă colaborare

usm

În incinta Facultății de Drept a USM a fost organizată o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova și reprezentanții IDLO în Moldova.

IDLO este o organizație interguvernamentală globală, activitatea căreia este orientată spre promovarea statului de drept și a dezvoltării durabile. Înființată în 1988, IDLO are din 2001 și  statutul de observator al Națiunilor Unite. IDLO activează în peste 90 de țări din întreaga lume și recent a instituționalizat un birou în Republica Moldova, transmite usm.md.

În prezent, în Republica Moldova, IDLO implementează împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un proiect orientat spre promovarea și facilitarea utilizării arbitrajului și a medierii comerciale la scară națională, cu scopul integrării metodelor alternative de soluționare a litigiilor pentru afacerile din țară.

Astfel, având în vedere interesul orientat spre dezvoltarea capacităților funcționarilor din domeniul juridic, administrația Facultății de Drept a USM și reprezentanții IDLO în Moldova au identificat tangențe pentru conlucrare și au stabilit perspectiva unui parteneriat.

Colaborarea propusă urmează a fi orientată în special pe crearea și amenajarea în cadrul Facultății de Drept a USM a unei săli moderne de mediere. Sala urmează a fi dotată tehnic în așa fel încât aceasta să asigure posibilitatea realizării simulării exercițiilor de mediere. De asemenea, se propune dezvoltarea cursului de mediere pentru studenții Facultății de Drept, inclusiv elaborarea de materiale didactice moderne bazate pe utilizarea TIC, prin implicarea cadrelor didactice din cadrul Facultății de Drept a USM, dar și a experților IDLO.

Totodată, având în vedere înalta pregătire a studenților și masteranzilor Facultății de Drept, IDLO în Moldova își propune să le ofere acestora stagii de practică în cadrul reprezentanței IDLO din Moldova, dar și al reprezentanțelor de peste hotare.

La finalul discuțiilor, reprezentanții celor două instituții au stabilit că își vor conjuga eforturile în așa fel încât acțiunile propuse să fie realizate, iar la următoarea ședință de lucru, organizată la începutul lunii noiembrie, urmează să fie semnat acordul de colaborare.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine