(podcast) De ce eșuează afacerile mici în Moldova? Mihai Avram: „Statul le discriminează. Nu le dă atenție, dar câte un bobârnac”

avram1

Afacerile mari par să fie prioritare pentru statul Republica Moldova. De această părere este specialistul în fundraising Mihai Avram, invitat în ediția a doua a podcast-ului „Mai departe” prezentat de Artur Gurău.

Tânărul spune că afacerile mici și mijlocii sunt la capătul listei de priorități a autorităților.

„Cel mai interesat de succesul startup-urilor at trebui să fie statul, dar evident asta este Moldova și statul de multe ori este ca un tată absent, care nu dă atenție copiilor, iar câteodată le dă și câte un bobârnac. În mod normal, economia unui stat se ține atât pe întreprinderi mari, cât și pe întreprinderi mici și mijlocii.

Afacerile mici și mijlocii sunt o mare parte din piața neerlandeză, de exemplu, sau cea germană.

În Moldova, statul lasă să se înțeleagă că pentru el valorează doar întreprinderile mari, discută cu ele frumos, le oferă privilegii, scutiri de taxe, iar întreprinderile mici și mijlocii sunt discriminate”, susține Mihai în cadrul podcast-ului „Mai departe”.

Specialistul oferă și soluții. „Cred că statul nu neapărat ar trebui să finanțeze afacerile mici, ci măcar să inițieze strategii prin care ajută sectorul mic și mijlociu să crească, să facă din asta o prioritate”, mai spune Mihai Avram.

Rezumatul ediției a doua a podcast-ului „Mai departe”, unde invitat este specialistul în fundraising Mihai Avram, îl puteți asculta mai jos.

Dacă vreți să ascultați întreaga ediție a podcast-ului realizat de Artur Gurău, o puteți face mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine