(foto, video) Încă trei stații de așteptare din raionul Sângerei au fost acoperite cu imagini de poveste

staț

Câțiva profesori și elevi talentați din Moldova continuă să transforme minutele de așteptare la stație într-o plăcere colorată. Astăzi, vă arătăm încă trei stații pictate, care se află în raionul Sângerei.

Prima stație se află în satul Chișcăreni. Lucrările de pictare au început pe 19 septembrie, iar desenul de pe stație aparține Marinelei Cucoș, o tânără din sat care, împreună cu alte colege de-ale sale și cu profesoara Aurelia Șuiu, participă la înfrumusețarea stației.

Iată cum arăta stația la început.

Sursă foto: Facebook/ActiveCiuluc

Și iată cum arată stația când este aproape gata renovată.

Sursă foto: Facebook/ActiveCiuluc
Sursă foto: Facebook/ActiveCiuluc

Celelalte două stații se află chiar în orașul Sângerei. Una se află la intrare în oraș și a început să fie pictată pe 18 septembrie de către echipa Centrului de Creație și Agrement Sângerei.

Cea de-a doua stație se află în centrul orașului Sângerei, în preajma liceelor „Olimp” și „Mihai Eminescu”. Echipa de pictare este constituită din autoarea desenului câștigător, Nadia Badiu din satul Vrănești (Sângerei), profesoara ei Eleonora Pedcenco de la Școala de arte „Mihai Dolgan” (Sângerei), dar și de alte eleve de la aceeași școală.

Reamintim că aceste stații fac parte din cele 10 care urmează să fie pictate în bazinul râului Ciuluc, în raioanele Telenești și Sângerei, pe baza desenelor create de tineri pentru concursul „Pictează-ți stația”, dedicat râului Ciuluc și desfășurat în luna mai 2020.

Alte două stații pictate în cadrul proiectului se regăsesc în satele Mândrești și Ciulucani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine