(audio) Mai Departe – a fost lansat un nou podcast în Moldova. Episodul 0 e cu cel mai bun hacker din Moldova

maideparte111

În Moldova apar tot mai multe podcast-uri. Unul dintre ele e al lui Artur Gurău, un early adopter ai internetului din Moldova. Acesta va invita persoane interesante din Moldova, care să vorbească despre viitor. În episodul 0, Artur vorbește cu Vitalie Eșanu, o persoană care a schimbat direcția în care se dezvoltă Moldova online.

„BAM! Discutăm săptămânal cu oameni interesanți care privesc un pic mai departe despre educație, cultură digitală, tehnologie, inovație și creativitate.

Ediția zero e cu cel mai bun hacker din Moldova, de care ne leagă primele offline-uri cu comunitatea Twitter din Moldova, Blogovăț, lansarea Google Glass în Moldova, Rockit Moldova, Rockit Warsaw, iar acum, și colaborarea la cel mai ambițios startup made in Moldova.

În primul podcast Mai Departe am discutat cu Vitalie despre: viitorul democrației, cum să trăiești veșnic, ce trebuie să se schimbe în sistemul de educație, de ce nu sunt ok granturile pentru piața media, cum a fost să facă o aplicație mobilă care era cea mai vândută din AppStore timp de trei luni, de ce legislația noastră frânează apariția de startup-uri și… ce trebuie să se întâmple în Moldova ca oamenii plecați departe să dorească să revină acasă.

Mulțumesc producătorului Vadim Zgherea și lui Sergiu Culeac pentru sprijin la înregistrarea podcast-ului”, spune Artur Gurău, creatorul podcast-ului.

„Mult contează profesorul. Se activează un domeniu sau altul în funcție de cât de mult îți place profesorul. Profesorii trebuie să avanseze cunoștințele lor tehnologice, să creeze lecții online. Îți dai seama când urmărești profesori cum nu pot să apese lucruri elementare pentru un copil de clasa I. Acum e o bună oportunitate ca acești profesori să crească”, explică Vitalie Eșanu.

Podcast-ul îl puteți urmări aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine